Aarden

Aarden

Je hoort het steeds vaker “Meer aarden”.

Wat wordt daar dan mee bedoeld?

We begrijpen dat het belangrijk is om “in balans te zijn”, dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. In balans zijn wil immers zeggen dat alles in je leven op elkaar afgestemd, in evenwicht is. In een stressvol bestaan waar een drukke baan en een actief sociaal leven gecombineerd met een gezin en prestatie en leerprocessen bovenaan staan, is deze balans vaak ver te zoeken.

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die het zonder hulp allemaal redden en ook nog aan ontspanning toekomen. De balans vinden en houden in hun leven is voor veel mensen echter moeilijk. Veel mensen zitten, door deze zelfopgelegde druk, vervolgens te veel in hun hoofd. Vroeg of laat dient zich echter het moment aan dat onze geest en lichaam “de aarde” weer dient te raken.

Een mooi voorbeeld hoe dit “aarden” werkt is de aarding in onze woning. Bij teveel Volt op het net, wordt de verhoogde spanning “als vanzelf” afgeleid naar de aarde. Dit “vermogen” hebben wij als mens ook, echter dienen we daarvoor wel weer eerst met ons lichaam in contact te komen. En blijkt dát voor mensen die nagenoeg de gehele tijd in hun hoofd vastzitten in de zogenoemde ratrace, niet zo makkelijk te zijn. En blijven rondjes lopen met als gevolg steeds meer spanning in hun lichaam. Geheid dat dit vroeg of laat fysieke en/of psychische klachten geeft. Door te leren deze opgewekte spanning via aarden te ontladen, herstel je de verstoring in je balans. Het mooie van dit proces is dat je steeds meer in verbinding leert komen én blijven van de subtiele signalen van je lichaam. Zo leer je tijdig in te grijpen om weer in balans te komen/blijven. Met aarden alleen herstel je niet in één keer de disbalans in je leven, want die bestaat uit meerdere aspecten. “Aarden” is een basis om de balans en rust in je lichaam te herstellen. En is daarmee meer een voorwaarde om weer in balans te komen.

Erken de disbalans

Pas wanneer je zover bent dat je herkent en erkent dat je uit balans bent, ben je in staat het voor jezelf op te pakken en er iets aan te doen. Een basis om weer in balans te komen is een goede ademhaling. Een goede ademhaling lijkt een vanzelfsprekendheid, dat is het echter niet. De snelheid waarin we leven brengt voor veel mensen met zich mee, dat ze oppervlakkiger zijn gaan ademhalen. We noemen dat een hoge ademhaling. Een rustige buikademhaling is echter de basis om weer in contact te komen met je lichaam en in balans te kunnen komen.

wat brengt deze aardingsoefening jou?

Je lichaamsgevoel en -besef neemt toe.

Je leert op een eenvoudig manier (weer) in contact te komen met je lichaam.

Je leert het verschil te voelen tussen een “hoge ademhaling” en een “buikademhaling”.

Je krijgt helder hoe je spanningen op een eenvoudige manier kunt laten afvloeien.

 Je bouwt een vertrouwensband op met je lichaam en je lichaamsbesef.

Je raakt fysieke en emotionele steeds meer ontspanning.

Je voelt je rustig, helder en meer in balans naarmate je dit proces vaker doorloopt.

4 Bonussen

Je ontvangt, naast een zeer snelle manier van aarden, inzicht waarom aandacht voor je voeten zo Wezenlijk belangrijk is voor jouw bewustzijnsproces,
en een oefening waarbij je je aarding én energetische lichaam leert schoonmaken én schoon houden.
Ruimt dat even lekker op!

Jouw investering

€35,= incl. btw