ASCENSIE EN ZIJN SYMPTOMEN.

door | aug 8, 2021 | Alle berichten | 8 reacties

Wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens het proces van ascensie?
Het proces van ascensie is de versmelting van hogere en lagere fysieke en etherische lagen; de ziel, de geest en het fysieke lijf worden één. Dit betekent voor velen dat de interne, cellulaire structuur in het lichaam verandert, waardoor een hoger trillingniveau mogelijk is. Ik zeg ‘voor velen’, want het proces van ascensie is een zeer individueel en uniek proces. Je Hogere Zelf beslist hoe dit proces van integratie van de hogere en lagere lagen plaatsvindt. Het proces kan samen gaan met een verscheidenheid aan fysieke en mentale ongemakken waarop de reguliere, medische wetenschap niet direct een antwoord heeft.

Dimensies zijn bewustzijnsstaten en zijn gebaseerd op trilling. Hoe bewuster, des te hoger de trilling en het dimensionale niveau. Gaia, onze planeet Aarde, verandert haar trillingsniveau tijdens de ‘shift’. Al wat op de oppervlakte van de aarde leeft, zal moeten mee veranderen om te kunnen (over)leven. Omdat de aarde haar trilling verhoogt, kunnen wij niet anders dan daarin meegaan als wij hier op aarde wensen te blijven tijdens deze grote ‘shift’. Geen ontkomen aan bewustworden.

Kristallijne staat van Zijn.
In hogere dimensies met snellere trillingen kunnen alleen kristallijne substanties bestaan. Kristallijne structuren kunnen op een hoger en sneller niveau trillen dan onze huidige koolstofstructuur. Om deze shift glansrijk te doorstaan, ontkomen we er niet aan als mensheid te evolueren; tijdens dit proces veranderen we van een op koolstof gebaseerde structuur naar een kristallijne structuur.

Deze kristallijne staat van zijn wordt geïntegreerd in ons fysieke zelf. Dit is wat men bedoelt als men spreekt over ‘de terugkeer van Christus’; kristal, Christus bewustzijn of kristallijn bewustzijn. De terugkeer van Christus is de terugkeer van de goddelijke ‘Hu-man’ (god-mens). Dat ben jij, dit proces vindt plaats ín jou met behulp van de kosmos en allerlei kosmische factoren en is een geweldig proces. Het is de terugkeer naar onze oorspronkelijke structuur, een kristallijn bewustzijn, waarbij de evolutionaire stap is, dat de kristallijne structuur wordt geïmplementeerd in ons fysieke lijf. Dit proces is nog nooit eerder gebeurd en deze verandering op trillingsniveau impliceert een hoop uitdagingen.

Alle levensvormen op de aarde zullen kristallijn worden. Op dit moment gaan we door een donkere galactische kloof en er vindt een enorme versnelling van het proces plaats. Dit heeft effect op alles dat we kennen. Oceanen, planten en het dierenleven evolueren; we zijn op weg naar een nieuwe staat van Zijn. De paden naar deze hogere trilling zijn overvloedig en wanneer je je bewust wordt van de ‘symptomen’, kun je je eigen proces daarin positief begeleiden, en daarmee anderen helpen.

Op deze reis zullen er momenten zijn waarop je jezelf neergesabeld voelt, en zonder aanwijsbare reden ineens moe, zwaar en ‘leeg’ wordt. Je hogere Zelf zal je bewust neerleggen, op de goede momenten, omdat er ruimte in jou gemaakt wil worden om hogere Zelfdelen te kunnen ontvangen. Dit ‘upgrade’-proces gaat daarna vervolgens vaak gepaard met onrust, emoties die je naar de keel kunnen vliegen, het gevoel hyper te zijn, vleugels te krijgen, niet stil te kunnen zitten, wat te moeten doen, ontgiftingsverschijnselen, drukke dromen en onderbroken nachten.

De basis ascensie ‘symptomen’.
De symptomen lijken erg op kundalini symptomen ofterwijl het ontstaan van een kristallijne levensvorm in het lichaam. Dit zijn energetische aanpassingen om de nieuwe frequentie te integreren. Je hoeft je niet eens bewust te zijn van het ascensieproces om deze symptomen te ervaren. Veel mysterieuze kwalen worden fout gediagnosticeerd of farmaceutisch onderdrukt (dit veroorzaakt een disbalans op andere gebieden omdat de energie toch ergens heen moet).

Als je jouw symptomen niet begrijpt, ga dan op zoek naar een dokter of (natuurlijk) genezer. Zoek iemand waarin je vertrouwen hebt als je denkt dat de symptomen je fysieke schade opleveren of andere problemen waarbij je je niet goed voelt. Deze (ascensie)symptomen zijn voor veel mensen vaak een roep om ‘wakker’ te worden, als de (reguliere) dokters geen verklaring kunnen vinden.

De basissymptomen zijn de vroege signalen van het ascensieproces. Het ligt in de verwachting dat je er binnen een paar maanden vanaf bent, alhoewel ze af en toe weer kortstondig kunnen opvlammen.

Het proces is voor iedereen uniek, dus denk nou niet dat je pas in de ‘beginnersfase’ zit omdat je deze basissymptomen ervaart. Het is geen race die gereden moet worden of een triatlon die moet worden gewonnen. Vergeet niet dat het enorme energetische en fysieke aanpassingen zijn die er in je lichaam plaatsvinden.

De waarneembare symptomen zijn:
Een veranderend slaappatroon; rusteloosheid, nachtzweten, twee of drie keer per nacht wakker worden;
Moe wakker worden en overdag slaperig zijn;
De ‘drie-uur-club’: tussen 3-4 ’s morgens wakker worden en blijven, waardoor je te weinig slaap krijgt;
Periodiek enorm moe zijn (verkeerd gediagnostiseerd);
Veranderend eetpatroon; trek in vreemde dingen, soms heel erg veel of juist heel weinig trek, nieuwe allergieën voor bepaald voedsel;
Onduidelijk zicht, vreemde glinsteringen, lichtflitsen;
Gehoor: audio dyslexie, rare stemmen horen;
Ascensie tinnitus: een rinkel of piep in het oor, lawaai met een piep, tonen, muziek of elektronische geluiden;
Fibrationele griep: hoge temperatuur, nachtzweet, pijnlijke botten en gewrichten, nekpijn, griepklachten;
KNO kwalen: niesbuien, een loopneus, zere keel, niet veroorzaakt door verkoudheid of een allergie.
Geestelijke verwarring: moeite om te concentreren;
Jeuk, trillen, steken, tintelen;
Het gevoel dat er een elektrische stroom door het lichaam gaat;
Oncontroleerbare lichaamsbewegingen: spierspasme, tremoren, schudden, het gevoel dat een innerlijke kracht je duwt
Het gevoel hebben dat het hele lichaam trilt, zoals bij een aardbeving. Vooral tijdens de nacht of wanneer je juist ontspannen bent;
Hoofdpijn, druk in de schedel;
Pijn of gevoelloosheid in de ledematen, vaak verkeerd gediagnosticeerd als fibromyalgie, MS of Lupus;
Verlies van kracht in de handen, veroorzaakt door veranderingen in het circulatiesysteem;
Pijn en blokkades, vaak in de rug en nek;
Hartkloppingen en trillingen: het openen van het hartchakra, reiniging;
Verhoogde sensatie van geur aanraking of smaak;
Moeilijk ademhalen, zware bronchitis;
Verandering van het immuun- en lymfesysteem; ontregelde klieren;
Verandering van het verteringssysteem
Neerslachtigheid zonder aanleiding, gevoelens van verlies of isolatie;
Gespannenheid, onrust of stress, het gevoel dat er iets aan de hand is;
Duizeligheid, uit evenwicht raken, het gevoel dat je draait;
Levendige dromen, dramatische of gewelddadige dromen, dromen met buitenaards leven;
Emotionele uitbarstingen, wisselende stemmingen;
Aankomen, vooral rond de buik.

Dit zijn basissymptomen die in het laatste decennium zijn verzameld. Je hoeft ze niet allemaal tegelijk te hebben om het ascensieproces te kunnen waarnemen. Er zijn veel verschillende omgevings-, levensstijl-, spirituele- en genetische factoren bij betrokken waardoor iedereen het ascensieproces op een andere, unieke manier ervaart. Deze symptomen zijn voor sommigen een teken van vooruitgang, terwijl ze voor anderen alleen maar last opleveren. Hoe je het ervaart en er naar kijkt, hangt volledig van jezelf af. Jij bepaalt zelf hoe je deze reis beleeft.

De hierboven beschreven acsensiesymptomen kunnen als ‘negatief’ ervaren worden. Uiteraard zijn er véle positieve acsensiesymptomen. Deze heb ik voor je samengevat in POSITIEVE ASCENSIE SYMPTOMEN.

Mocht je na het lezen van deze blog het gevoel hebben meer te willen weten over het transformatieproces waarin jij je bevindt, of loop je vast hierin en weet je niet hoe je hiermee om kunt gaan, of niet verder komt in je leven?

Schroom niet en REIK UIT, daarvoor ben ik hier. Voor jou om je tijdens dit intensieve proces te begeleiden en te voeden met nog veel meer hogere trillingen om je te ondersteunen je eigen frequentie steeds meer te verhogen.

Weet dat je dit proces wel zelf dient te doen, niet alleen.
Je bent van harte welkom.

~ Jacqueline


Laat hieronder een reactie voor me achter

8 Reacties

 1. Hands

  Ervaar, vrijwel de meeste van deze symptomen, ja jaqualine, ben heel bewust, doe al jaren mijn spirituele disciplines zoals meditaties, gebeden en sweat lodge, ceremonies, die ik mag leiden… Misschien kan je mij nog meer vertellen en ik geloof het lieve gr hands slow maal

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   Heel mooi, Johannes. Fijn dat je ‘zo actief’ het pad van ascensie’ bewandeld.
   Topper!

   Mocht je vragen hebben en wens je dat ik daarin meekijk, voel je welkom.
   Ik ben één mail of telefoontje van je verwijderd. 🙂

   Antwoord
 2. Kelly

  Hoi Jacqueline, is het mogelijk om prive met je te mailen? Groet, Kelly

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   Hi Kelly.
   Ik zie net je bericht en vraag.

   Uiteraard mag je me mailen.
   post@jacquelinelammerts.nl

   Wellicht vind je bellen nog fijner.
   06-13227071
   Kijk ik gelijk met je mee.
   Mocht je willen bellen, ik ben het beste of voor 9.00 uur te bereiken of in de middag.
   Laat maar weten wat je voorkeur is.
   Weet dat je van harte welkom bent!

   Hartegroet,
   Jacqueline

   Antwoord
 3. Esse-Riekje Agter

  Zo is het maar net. Mooi verwoord!

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   Dankjewel.

   Fijn Esse-Riekje dat je hier zo op ‘aan’ gaat!

   Antwoord
 4. antoinette kraakman

  hai Jaqueline,

  Wat fijn dat je dit doet,,,ik heb verschillende dingen ….ik bruis van binnen slaap heeeel slecht en heb sinds kort piepende ruis oren …daardoor angst.Het wisselt de ene dag goed en dan helemaal af!!1

  Li gr van @nnet

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   Hi Annet, dankjewel.

   Mooi dat je je eigen symptomen herkent. Niet altijd ff leuk om te ervaren, hé?
   Wel weer fijn te zien dat jij en je lichaam druk bezig zijn met ascenderen.
   En gaat het daar uiteindelijk niet om, lieverd?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *