BLIJF JIJ HANGEN AAN ‘OUD’?

door | nov 10, 2022 | Alle berichten | 0 Reacties

Wie kent het niet dat je jezelf terugziet in een situatie die alles behalve bevredigend en BLIJ maakt? Een situatie waarbij jij al lang van binnen Weet dat dit jou niet (meer) dient, ja, zelfs ondermijnt?

En toch maar blijven hangen…

Waar we voor worden uitgenodigd is om verder te gaan, te groeien, andere wegen te verkennen, onze comfortzone verder oprekken, nieuwe werelden te ontdekken. Tja, ging dat maar zo makkelijk hè?

Gedurende dit proces lopen we tegen onze eigen angsten, beperkende gedachten en overtuigingen aan die alles graag bij hetzelfde wenst te houden. Per slot van rekening weten we wat we hebben, toch?

Wat hier zichtbaar wordt zijn onze op zielniveau zelf gecreëerde levensthema’s met de bijbehorende levenslessen die geactiveerd worden gedurende onze kinderjaren. Levensthema’s en lessen die wij blijkbaar graag wensen te doorleven en die ons in de loop der volwassen jaren langzaam maar zeker worden getoond.

Levensthema’s wensen aangekeken te worden, door jou.
Om deze lessen gespiegeld te krijgen, hoeven we alleen maar naar onze relaties te kijken. Blijken zij een schatkist vol lessen voor jou in petto te hebben! Zij spiegelen dat waar wij nog vastzitten aan oud vertrouwd via de zogeheten emotionele navelstrengen. Een handje klapsysteem: ik geef mijn levensenergie in de vorm van bijvoorbeeld tijd, zorg, aandacht aan jou, in ruil voor bijvoorbeeld zogenaamde (financiële) veiligheid. Schijnveiligheid.
En niet voor niets.

Wist je dat emotionele navelstrengen net zo werken als de fysieke navelstreng tussen een moeder en haar ongeboren kind? Hierbij voedt de ander jou, opdat jij dit nog niet kunt of zelf wenst te doen.
Het grote verschil tussen de fysieke navelstreng en de emotionele navelstreng is, dat de fysieke navelstreng daadwerkelijk noodzakelijk is om überhaupt tot leven te komen. De emotionele navelstreng echter maakt alleen zichtbaar waar jij nog niet zorgt voor jezelf en aan het overleven bent, via de ander zijn ’emotioneel geladen voeding’.

Blijkt dit nu net niet zo handig te zijn als je weg wenst te gaan bij deze (wellicht toxische) persoon, werkgever, vriend(en), familieleden óf dat dezen jou niet meer in hun leven wensen te hebben. Het loskoppelen van deze emotionele navelstreng brengt dírect aan het licht waar beiden nog vastzaten aan elkaar. Denk hierbij aan het zichtbaar worden van thema’s zoals eenzaamheid, alles alleen moeten doen, leren loslaten, op jezelf vertrouwen c.q. trouw worden en blijven aan jeZelf, 100% verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven, etc.

Deze levensthema’s met bijbehorende levenslessen worden ook vaak ‘je innerlijke kind’ genoemd. Deze ‘kinderen’ hechten zich bijvoorbeeld via ‘angst voor het onbekende’ vast aan de ander, buiten jezelf. De innerlijke kinderen hebben het idee dit nog niet zelf te kunnen en denken én blijven hopen dat out there de veiligheid, (financiële) zekerheid, onderkomen, “liefde”, het verlangen gezien en gehoord worden, ooit zal brengen.
Niets is minder waar!

Op dit soort momenten in ons leven zijn we ons niet bewust dat out there alleen maar een spiegel is om te (door)zien waarin wij onszelf nog tekort doen, ons afhankelijk opstellen, slaafs doen wat de ander zegt dat goed voor jou zou zijn.

Anno 2022 is dát, goedgelovig die ander buiten jou (op)volgen zónder zélf onderzoek c.q. doorvoelen of dát ook goed voor jou ís, op zijn zachts gezegd, niet écht een aanrader om op te volgen…
Ook hierin is een goed getraind onderscheidingsvermogen van wezenlijk belang. Zonder dat vermogen doorzien we niet wat die buitenwereld voor eigen (wellicht nog voor jouw ogen verborgen) agenda nastreeft. Anno 2022 worden we niet alleen uitgenodigd de agenda van de ander te leren doorzien, we worden ook uitgenodigd of zelfs uitgedaagd terug te keren naar onsZelf. Te doorvoelen of dat wat die ander voor ons in petto heeft wel het beste voor jou ís. Dit onderscheidingsvermogen is daarbij van wezenlijk belang. Zo kunnen we namelijk naadloos doorvoelen waar wij nog halen bij die ander. En zij bij ons!

Er verandert niets, als jij niet verandert!
Maak tijd om te leren kijken naar waar beiden vastzitten en vanuit tekorten bij die ander haalt. Kijk wát jij precies haalt en weggeeft in ruil voor…. Pas dan kun je gericht dit wat je buiten jezelf wenste te halen aan je zelf leren geven. Op het moment dat je jezelf dit hebt leren geven, ben je in staat deze emotionele navelstrengen, deze afhankelijkheid naar de ander buiten jou los te koppelen.

Terug van hun waarheid dienen, naar je eigen waarheid Leven.

Wat zichtbaar wordt is dat menigeen gedrag vertoont wat een kind doet bij een ouder, echter zijn we het nest allang uitgevlogen. We gedragen ons alleen nog zo! Zolang deze kindsdelen van jou dit alles nog out there wil halen, hebben zij deze out there nodig om te overleven. EN kan out there alles met jou doen wat zij maar believen… Deze enigszins naïeve en onbewuste grondhouding maakt ons des te afhankelijk en slaafs aan een systeem én anderen die ons maar al te graag klein wenst te houden.
Ons niet bewust zijnde dat wij met deze grondhouding onze levensenergie weggeven aan een out there die vaak geheel eigen plannen heeft, jou niet dient én daarvoor jouw levensenergie gebruikt. Weet dat dat geheel niet ten gunste van jou is!
Time to grow up!

Waar we allen in deze sterk veranderende tijd voor worden uitgenodigd is om onze te doorleven levensthema’s met de bijbehorende levenslessen ook daadwerkelijk zélf aan gaan, doorvoelen, opdat deze jou kunnen loslaten. Lesje geleerd, boekje dicht.

Pas dán, als deze lessen doorleefd zijn door jou, zul je je zo BLIJ én VRIJ voelen als een kind!
Er is maar één weg om uit deze uiteindelijke wurggreep te komen en dat is de weg naar bINnen. Door dit transformatieproces aan te gaan zul je steeds meer gaan voelen dat je één wordt met wie jij in Wezen bent: Liefde. Je voelt innerlijk rust, diep vertrouwen. Je bent thuis in jeZelf. Je bent VRIJ!

Je gaat doorzien dat jij elke dag opnieuw mag kiezen voor jouw béste versie. Leren luisteren naar je hart. Zij klopt (letterlijk) voor jou. Ze Weet de weg voor jou. Het is dan ook méér dan OK trouw te worden én blijven aan jouw hart. Dit is namelijk dé voorwaarde om überhaupt terug te komen in verbinding met Liefde voor jeZelf.

Bevind jij je momenteel in een situatie waarvan je weet dat dit jou niet verder brengt op jouw te lopen Levenspad? Weet dat je dit proces niet alleen hoeft te doen, wel zélf. Dat is héél iets anders.

Heb je vragen of wens je meer inzicht te verkrijgen in wat jouw levensthema’s en lessen zijn, vind je het fijn dat ik met je meekijk waar jouw huidige situatie jou voor uitnodigt om aan te gaan in jezelf, wens je hier zoveel meer inzicht en zelfs wellicht ondersteuning bij, voel je VRIJ!

Met LIEFDE kijk ik met je mee en beantwoord ik je vragen.

Nu eerst voor jezelf erkennen dat je jezelf vastgezet hebt…
Verandering kan nu eenmaal alleen plaatsvinden als jij stopt met oud vertrouwt wat je niet verder brengt. 

~ Jacqueline 

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *