Blijven hangen in oud vertrouwd

door | sep 19, 2020 | Alle berichten, Relaties | 0 Reacties

Ken je dat, dat je jezelf terugziet in een situatie die alles behalve bevredigd en BLIJ maakt? Een situatie waar jij al lang van binnen van weet dat dit jou niet meer dient, ja, jou zelfs ondermijnt?

En dan toch maar blijven hangen…

Waar we voor worden uitgenodigd is om verder te gaan, te groeien, andere wegen verkennen, onze comfortzone weer verder oprekken, nieuwe werelden ontdekken.

Tja, ging dat maar zo makkelijk hè?

Waar we tegenaan lopen zijn onze eigen angsten, beperkende gedachten en overtuigingen die alles graag bij hetzelfde houden. Per slot van rekening weten we wat we hebben, toch?

Wat hier zichtbaar wordt zijn onze zelf gecreëerde Levensthema’s met de bijbehorende levenslessen die geactiveerd worden gedurende onze kinderjaren. Levensthema’s en lessen die wij blijkbaar graag wensen te doorleven en die ons in de loop der volwassen jaren langzaam maar zeker worden getoond.

Om ons deze lessen te spiegelen hebben we diverse relaties in ons leven aangetrokken.
Zij spiegelen ons dat waar we nog vastzitten aan oud vertrouwd via de zogeheten emotionele navelstrengen. Een handje klapsysteem: ik geef mijn levensenergie in de vorm van tijd, zorg, aandacht, vrijheid aan jou in ruil voor zogenaamde veiligheid. Schijnveiligheid.
En niet voor niets.

Emotionele navelstrengen werken niet anders dan de fysieke navelstreng tussen moeder en ongeboren kind. De ander voedt jou, opdat jij dit nog niet kunt of wenst zelf te doen.
Het grote verschil is dat de fysieke navelstreng noodzakelijk is om überhaupt tot leven te komen. De emotionele navelstreng echter maakt alleen zichtbaar waar jij nog niet zorgt voor jezelf en aan het overleven bent, via een ander zijn voeding. Niet zo handig als je weg wenst te gaan bij deze (wellicht toxische) persoon of deze persoon bij jou wenst weg te gaan, toch?

Deze zogenaamde innerlijke kinderen, oftewel jouw levensthema’s en lessen, hechten via angst voor het onbekende vast aan de ander, buiten jezelf. Denken en blijven hopen dat out there jou de veiligheid, (financiële) zekerheid, onderkomen, “liefde”, het verlangen gezien en gehoord worden, zal brengen.

Niets is minder waar!

Op dit soort momenten in ons leven zijn we ons niet bewust dat out there alleen maar een spiegel is om te (door)zien waarin wij onszelf nog tekort doen, ons afhankelijk opstellen, slaafs doen wat de ander zegt dat goed voor jou zou zijn.
We doorzien niet dat zij ons op een diepere laag uitnodigen de veiligheid, zekerheid, gezien en gewaardeerd voelen en ware Liefde in ons zélf terug dienen te vinden.

Dit bereiken we door dit alles éérst aan onszelf te leren geven. Pas dan kunnen we de afhankelijkheid in de vorm van deze emotionele navelstrengen loskoppelen van de ander.

Terug van hun waarheid dienen, naar je eigen waarheid Leven.

Wordt dit ”afhankelijk zijn als slaaf van een out there systeem” ons momenteel mondiaal niet glashelder gespiegeld buiten ons? Ben jij er nog bij?

Wat we hier zien is dat velen nog niet écht bereid zijn 100% verantwoordelijkheid te nemen voor hún leven, zichzelf klein houden, out there dient het voor hun te doen.
Alsof een ander ooit weet wat het beste voor jou is!

Gedrag vertonen wat een kind doet bij een ouder, echter zijn we allen al lang het nest uitgevlogen. We gedragen ons alleen nog zo!

Zolang deze kindsdelen van jou dit alles nog out there wil halen, hebben zij deze out there nodig om te overleven. Deze enigszins naïeve en onbewuste grondhouding maakt ons afhankelijk en slaafs aan een systeem én anderen die ons maar al te graag klein houdt.
Wij geven hiermee onze levensenergie weg aan een out there die vaak geheel eigen plannen heeft, met jouw levensenergie. Weet dat dat geheel niet ten gunste van jou is!

Time to grow up!

Waar we allen in deze sterk veranderende tijd voor worden uitgenodigd is om onze te doorleven Levensthema’s met de bijbehorende levenslessen ook daadwerkelijk zélf aan te gaan, te doorvoelen, opdat deze jou kunnen loslaten. Lesje geleerd, boekje dicht.

Pas dán, als deze lessen doorleefd zijn door jou, zul je je zo BLIJ én VRIJ voelen als een kind!

Er is maar één weg om uit deze uiteindelijke wurggreep te komen en dat is de weg naar bINnen. Jouw onverwerkte kindspijnen/levenslessen/thema’s te doorvoelen, helen en integreren in jou, opdat jij out there als noodoplossing kunt loslaten.

Je realiseert je dan dat je out there niet meer vanuit “need” nodig hebt voor jouw voortbestaan.

Door dit transformatieproces aan te gaan zul je steeds meer gaan voelen dat je één wordt met wie jij in Wezen bent: Liefde. Je voelt innerlijk rust, diep vertrouwen. Je bent thuis in jeZelf. Je bent VRIJ!

Jij mag elke dag opnieuw kiezen voor jouw béste versie. Leer hiervoor te luisteren naar je hart. Zij klopt (letterlijk) voor jou. Ze Weet de weg voor jou.
Het is dan ook méér dan OK trouw te worden én blijven aan jouw hart.

Dit is namelijk dé voorwaarde om überhaupt terug te komen in verbinding met Liefde voor jeZelf.

Bevind jij je momenteel in een situatie waarvan je weet dat dit jou niet verder brengt op jouw te lopen Levenspad?
Weet dat je dit proces niet alleen hoeft te doen, wel zélf. Dat is héél iets anders.

Heb je vragen of wens je meer inzicht te verkrijgen in wat jouw Levensthema’s en lessen zijn, vind je het fijn dat ik met je meekijk waar jouw huidige situatie jou voor uitnodigt om aan te gaan in jezelf, wens je hier zoveel meer inzicht en zelfs wellicht ondersteuning bij, voel je VRIJ!

Met LIEFDE kijk ik met je mee en beantwoord ik je vragen.

Neem hiervoor contact met me op: (06) 13 22 70 71.
Je bent van harte welkom!

Nu eerst nog ff voor jezelf erkennen dat je jezelf vastgezet hebt…
Verandering kan alleen plaatsvinden als jij stopt met oud vertrouwt wat je niet verder brengt. 

~ Jacqueline 

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *