DECEMBER 2021, OVERGAVE.

door | dec 3, 2021 | Alle berichten | 2 reacties

Als er iets is waar we nu voor worden uitgenodigd, dan is dat wel overgave.

Dit lijkt wellicht vreemd gezien het feit Oud ons zo afknijpt, dat we de neiging hebben te gaan vechten. Ons met hand en tand verzetten tégen alle op macht gerichte en opgelegde vrijheidsbeperkende maatregelen die onze soevereiniteit aantasten.

Er is een groot verschil tussen conformeren en voegen aan Oud, dit Oud zo laten voortbestaand of je focus verleggen op Nieuw en door overgave ogenschijnlijk moeiteloos dit nieuwe te verwelkomen, ongeacht de tijdelijke zeer hoge druk van Oud.


Je kunt dit innerlijk te doorleven proces, wat een Wezenlijk onderdeel is van The Great Awakening én The Dark Night of the soul, zien als de fase van een geboorte waar de persweeën maar één doel hebben: het Nieuwe geboren te laten worden.
De druk op het bekken én huid wordt tot zijn uiterste opgerekt, tot ondraaglijke pijn aan toe! Alles staat zo op spanning, de oude woonplek barst bijna uit zijn voegen, Nieuw past er bijna niet doorheen. Je krijgt als moeder op dit moment de onbedwingbare angst: “Komt dit ooit nog goed!” Instinctief Weet je echter dat er geen andere weg is dan doorgaan, het Licht tegemoet.

Je focus verleggen van Oud dat gruwelijk veel pijn doet, naar Nieuw. Je kindje. Deze is reeds zo zichtbaar, nog even volhouden. Er wordt echter nog een klein beetje meer inzet van je gevraagd, nog nét iets meer (innerlijke) doorzettingskracht én overgave aan de huidige zeer benarde situatie van een bevalling om Nieuw te verwelkomen. Je kunt niet anders dan je 100% over te geven aan de oerkracht in jezelf. Dit gaat volledig voorbij ego, Oud. Je hart vol passie en Liefde wenst maar één ding, Nieuw, je kindje, in je handen houden.

En dan opeens komt daar de verlossing.

De verloskundige knipt de spanning weg of de natuur doet dit voor je, je scheurt uit, je gaat over je eigen opgelegde Oude grenzen heen om Nieuw meer ruimte te geven. Weg valt de druk van Oud. Deze pijn voel je geheel niet meer. Je was reeds gewend aan zoveel druk, deze ruimte makende kortstondige pijn geeft juist ontspanning en opent zich nog meer voor Nieuw.
En dan, ogenschijnlijk moeiteloos dient Nieuw zich aan.

Dit is het proces waar we ons nu mondiaal bevinden.

Wat nu nodig is, is vertrouwen dat Nieuw aanstaande is. 100% zeker!

Dit doen we nu door de huidige weerstand van Oud te trotseren door heel helder en krachtig jouw grens aan te geven. Jouw waarheid te uiten. Je niet meer klein te maken aan Oud. JIJ bent groots en krachtig, niet Oud.

Realiseer je dat we nooit meer terug gaan naar Oud. Zie hiervoor het beeld van een kind dat geboren wordt. De oude situatie, het kindje in de buik, komt nooit meer terug. Het kindje kan maar één kant op, eruit! Het wenst in vrijheid te LEVEN!

Ik herinner me nog hoe zeer ik letterlijk moest overgeven op het moment van geboren van Vay.Vay die het Licht wenste te zien en de pushende druk zo opvoerde in mijn lichaam, dat ik al mijn controle en verzet tegen deze pijn niet meer anders kon dan opgeven. Tot overgaven komen. Dit zijn de Feminiene krachten die momenteel in ons allen wakker worden geschud. Niet meer vechten tegen, lieverd. Deze tijd is voorbij.

Overgave.
Los én laten.
Vertrouwen.
Weten dat álles goed komt.
100%.
Dat is wat er nu van ons gevraagd wordt.

En daar was Vay, bevrijd van Oud.

En zo Lief, dierbaar mede-mens, zal het ook zijn met het plotseling aandienen van Nieuw voor ons allen.

NOTE.
Wist je dat dit “scheuren, drukken en kneden” tijdens de bevalling een wezenlijk onderdeel is van geboren worden? Deze druk op het lijfje maakt de ziel bewust van haar tijdelijke aardse lichaam. Dat ze als ziel in dít lichaam zit en ondanks alle tijdelijke druk geboren wenst te worden. In dit stadium van de bevalling wordt bewustzijn ín het lichaam gebracht. De verankering van de ziel ín het lichaam. Landen in dit Thuis voor de ziel op aarde om zo met dit lichaam verbonden ervaringen op te gaan doen.

Doorzie jij de overeenkomst die de zeer sterk toegenomen druk buiten ons op ons uitoefent? Dát heeft dezelfde uitwerking: nu andersom, door thuis te komen bij jeZelf. Bewust in verbinding te komen met je ziel. Door de druk van buiten letterlijk gericht op je lichaam, wordt je uitgedaagd bewust te worden van je lichaam én met name wie daarin huist, je ziel. Je wordt nu uitgenodigd je als persoon, het poppetje wat je speelt in dit lichaam, je bewust weer te gaan verbinden met wie jij in Wezen bent. Doorziet dat jij zoveel meer bent dan dit poppetje met een lichaam. Dat je lichaam jouw tempel op aarde is. Heilig is. En dat je ziel soeverein is.

Wat wordt alles wat we buiten ons zien anders, op het moment dat je anders leert kijken naar buiten. Oud is er voor ons, om ons te doen herinneren wie wij in Wezen zijn. Te staan voor ons Zelf en daarin zichtbaar te worden. Dit doen we door onze feminiene kracht in te zetten. Voelen, Weten, Zijn. Ons over te geven aan deze oerkracht, welke krachtiger is dan de machtsspelletjes waarin Oud ons wenst vast te houden.

The Great Awakening, een ware geboorte van Nieuw door overgave! Bewust worden wie we zijn.
Wat een bijzondere tijd om in te Leven!

~ Jacqueline

Laat hieronder een reactie voor me achter

2 Reacties

 1. Gésiena

  Mooi! Wederom kernachtig Waar.
  Los en Laten is voor mij soms moeilijk. Daarom oefen ik in het Overdragen aan het Veld, het oneindig bewustzijn, God. Ik vraag dan heel bewust om wijsheid. Daarna voel ik me bevrijd en licht.

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   Loslaten is voor velen een hele klus, een levensthema met de nodige levenslessen.
   Deze tijd brengt dit aan het Licht. Hoe fijn!

   Wellicht helpt het om te zien dat loslaten twee woorden bevat. Los en laten.
   Door er op deze manier naar te leren kijken, kom je er meer los van, je kijkt er naar.
   En kunt dan bewust een besluit nemen wat het beste is voor jou.
   Per direct is dat ook het beste voor de ander. 100%.

   Persoonlijk heb ik hierin veel mogen oefenen en ben een aardige prof geworden.
   Ik kan je zeggen: Vrijheid heeft een heel andere betekenis gekregen.

   PS.
   Loslaten is iets heel anders, dan je verbonden met een ander voelen.
   Door het eerste te doen, ontvouwt zich als vanzelf de tweede vorm.
   Ogenschijnlijk moeiteloos.

   Lekker blijven oefenen, dappere vrouw!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *