DIMENSIES enzo.

door | apr 7, 2021 | Alle berichten | 4 reacties

UITLEG DIMENSIES in Jip en Janneke taal.

Ik word momenteel bijna dagelijks gezogen in het materialiseren van mijn boek RELATIES. Er komt zóveel in te staan! Ik sta er zelf geregeld versteld van wat “ze” er allemaal in willen hebben.Ik dacht een aantal jaren geleden toen mij werd gezegd dat ik weer een boek zou schrijven, deze keer over Relaties, dat dit “alleen” over relaties zou gaan. Niet dus.

Daar velen zich momenteel terugvinden in de verschillende lagen van bewustzijnsstadia en ik graag helderheid geef, deel ik met Liefde weer een deeltje van mijn boek in wording met je.Deze keer over hoe je naar deze verschillende lagen kunt kijken.Meer, veel meer uitleg hierover staat in mijn boek…. dát komt. Met dit tempo, dit jaar zéker. 😉

“Het voorbeeld wat ik voor deze verschillende “bewustzijnslagen” in mijn praktijk én lezingen gebruik is het beeld van een berg met een dal, een pad omhoog en de top.De eerste drie dimensies bevinden zich in het dal. De mensen die zich hier bevinden bekijken hun wereld vanuit deze laag en nemen dát wat ze daar waarnemen aan als hun waarheid. Zij zien drukte, veel mensen, chaos, onrust, smog, nevel, dreigende wolkenvelden die hun vrije zicht belemmeren. Dit is geen goed of fout, het is alleen een andere laag van bewustzijn, frequentie waar vanuit zij uitzenden en leven. Het mooie van deze laag is dat je juist door de grote contrasten die zich hier bevinden veel ervaringen kunt opdoen. En kwamen we daar hier nu net voor op aarde.

De mensen die het bewustzijnspad zijn gaan bewandelen, lopen tegen de schuine heling van de berg op. Om omhoog te kunnen komen lopen deze mensen “rondjes om de berg heen”, hoger en hoger. Zo is er een zonnige – en een koude kant op deze bergheling te ervaren. Gedurende deze periode komt men in contact met de nodige donkere stukken in zichzelf die opgeschoond wensen te worden, waarna ze weer een tijdje in de zon lopen, zich ruim en licht voelen. Deze lichte periodes moedigt hen aan door te lopen, steeds hoger en hoger. Het gevoel van vrij-zijn geeft hun vleugels als voorteken van hoe het boven aan te top er uit zal zien. Hoe meer ze “shit”, in de vorm van de zelf uitgekozen levenslessen, doorleven aan de donkere kant van de berg, des te hoger komen ze op de berg én worden de donkere stukken qua lengte steeds minder lang.

Dit wil niet zeggen dat deze lessen hoger op de berg niet heftig zijn. Juist hoe hoger je komt des te steiler de weg, zo ook de lessen. Ze zijn heftig én kort. Hoe hoger op een berg, des te ijler het ook wordt. Je zult jezelf dan ook gedurende deze fase geregeld terugzien in situaties die je adem benemen. Jij hebt je echter reeds leren aanpassen aan deze ijlheid, je kunt zoveel makkelijker anticiperen. Met andere woorden, je hebt in de loop van de tijd op dit pad omhoog steeds meer geleerd om te gaan met deze donkere kant.

Het overwinnen van deze donkere stukken wordt sneller afgewisseld met steeds meer helderheid, licht, overzicht. Om helemaal omhoog te kunnen komen ontkom je er niet aan steeds meer ballast, in de vorm van materie, mensen, emoties, overtuigingen los te laten. Je kunt al dit oude niet met je meenemen. Tijdens dit loslaatproces van oud, krijgen ze stap voor stap meer zicht over zichzelf en daarmee over een groot deel van anderen die deze stappen in zichzelf nog dienen aan te gaan. Ze doorzien, doorleefd van deze lessen, de nevel, smog, drukte, chaos van degenen in het dal. Ze kijken toe hoe die mensen in het dal rondlopen en er nog voor kiezen, bewust of onbewust, om nog wat langer in het dal te vertoeven. Hier hebben zíj geen oordeel over. Zij zijn zich bewust dat zodra zij anderen hierin veroordelen, ze eigenlijk zichzelf veroordelen daar zij zich ook ooit in dit dal bevonden. Zij doorzien hierin de eenheid van ons mens-zijn.

Eenmaal boven op de berg is er Licht, overzicht, het grotere plaatje van de puzzel waar ik helemaal in het begin over heb gesproken. Ze Weten, doorleefd wat er voor nodig is om deze trip naar boven te maken. Zij Weten wat je er voor losgelaten dient te worden om in overgave en diep vertrouwen te komen. Zij kijken ver voorbij de wolken en zien hoe prachtig alles met elkaar verbonden is. Zij Weten wat er voor nodig is om je in deze staat van ZIJN te bevinden en doorzien, kijkend naar het dal waar ze vandaan komen. Ze leven in overgave, harmonie, verbondenheid en Liefde voor al dat IS.

Ze doorzien dat er velen onderweg zijn op de berg en reiken hun hand aan degenen die daar om vragen op dit pad omhoog. Degenen bovenop de berg begrijpen dat zij op hun bewustzijnspad alleen verder kunnen, gezien de eenheid, verbondenheid met alle anderen, als zij anderen weer voorthelpen op hún pad. In deze fase wordt de zogenaamde Lichtwerker in een ieder geactiveerd. Men wenst anderen bij te staan. Niet gebaseerd op Egogedreven redenen vanuit het dal, maar juist omdat ze Weten wie al die anderen zijn: een deel van het geheel waar zijzelf ook onderdeel van zijn.

Zie het als een ketting, de kracht van de gehele ketting hangt af van de “zwakste” schakel. Aandacht geven aan deze schakel om zichzélf te versterken, maakt dat de gehele ketting in kracht toeneemt. Dat is waar we ons vanaf deze laag aan de top van de berg mee bezig houden; anderen inspireren vanuit Liefde en hun dit uitzicht toewensen. Liefde voor de medemens drijft deze mensen in hun doen en laten.

Deze mensen eenmaal in de vijfde dimensie ervaren een geheel andere realiteit en dát is dan ook hún waarheid. Je begrijpt dat zij zeer dankbaar én trots zijn waar zij ZIJN, in de vijfde dimensiestaat.

Kun je zien dat er op het pad van bewustworden geen één waarheid is, alleen jouw waarheid die jij dient te leven. Mijn praktijk heet ook niet voor niets Jacqueline Lammerts – Living your truth – In harmony with others.

In deze sterk transformerende tijd worden degenen die op zielsniveau hebben vastgelegd dit pad op te gaan sinds 2012 uitgenodigd dit pad op te gaan.

Voor de goede orde, het is niet zo dat je niet meer naar beneden kunt en jezelf terugvindt in een lagere dimensie. Het leven daagt ons steeds uit en prikt graag daar waar nog iets ouds zit dat losgelaten wenst te worden. Je zult je dan ook, zeker in het begin geregeld terugzien in het dal of ergens op het pad omhoog. De tijd dat je je op deze trillingslaag bevindt is echter van korte duur, daar je snel de illusie van het Ego doorziet, je levensles doorvoeld opdat je versneld weer omhoog geraakt in hogere dimensies. Dit proces blijft zich herhalen totdat jij deze vijfde dimensie staat van Zijn volledig hebt geïntegreerd in jezelf. Je bént het.

Een voorbeeld is dat je jezelf in een situatie terugziet waarin on-zuiverheid vanuit de derde dimensie op je pad komt. Je handelt vanuit onbewustheid en ziet jezelf oordelen over die ander in die situatie in plaats van dat je er boven kunt staat, er uit blijft en liefdevol doorziet waar deze ander vandaan komt. Deze persoon reikt jou een pijnpunt in jezelf aan die je nog mag helen, waarna je frequentie weer verhoogd door dankbaarheid en liefde uit te zenden voor dit prikken.
Deze vorm van handelen is een hoge staat van bewustzijn en gehoord tot de vijfde en hogere dimensies waar eenheid zich bevindt.

Voor de volledigheid: je kunt vanuit de derde dimensie niet een verhoogd zicht verkrijgen zonder zélf deze weg omhoog te hebben doorlopen. Dit werkt als een soort glazen plafon. Er is geen shortcute omhoog. Andersom dus wel.”

~ Jacqueline

Laat hieronder een reactie voor me achter

4 Reacties

 1. Ciel

  Mooi omschreven Jacqueline en herkenbaar, dank voor delen❤️

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   Fijn Ciel!
   Met Liefde gedeeld.

   Antwoord
 2. lidy

  Een voorbeeld is dat je jezelf in een situatie terugziet waarin on-zuiverheid vanuit de derde dimensie op je pad komt. Je handelt vanuit onbewustheid en ziet jezelf oordelen over die ander in die situatie in plaats van dat je er boven kunt staat, er uit blijft en liefdevol doorziet waar deze ander vandaan komt. Deze persoon ( jou wel bekend) reikt jou een pijnpunt in jezelf aan die je nog mag helen, waarna je frequentie weer verhoogd door dankbaarheid en liefde uit te zenden ( aan hem) voor dit prikken.
  dank je wel voor dit mooie boek in wording, liefs

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   MOOI omschreven. Lidy.
   Hoe “simpel” is het eigenlijk?

   Nu alleen nog maar “ff” doen. 😉
   DANK voor het delen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *