GEFRUSTREERD DAT JE ANDEREN NIET WAKKER KUNT MAKEN?

door | feb 1, 2022 | Alle berichten | 2 reacties

In deze tijd waarin we er niet aan ontkomen onze ogen te openen voor al dat wat onzuiver is, ontkomen we er ook niet aan tegen muren op te lopen. Muren in de vorm van anderen die vanuit een geheel andere blik naar diezelfde buitenwereld kijken. Maar al te vaak zijn we geneigd de ander te gaan overtuigen van ‘ons gelijk’. Dat lukt niet echt, hé? Meer dan eens ontstaat er een meningsverschil die uitloopt op onenigheid, zelfs tot ruzie, verwijdering en verdeeldheid aan toe.

Dat dit fenomeen zich buiten ons eigen veilige leventje afspeelt, kunnen we nog handelen. Ach het is maar een voorbijganger, een buitenstaander. We blijven bij ons eigen gezichtspunt en trekken ons terug in onze eigen omgeving. Een omgeving die ogenschijnlijk veilig lijkt, totdat ook daar andere gezichtsvelden naar buiten toe worden gedeeld. Je merkt dat dit meer met je doet. Je voelt je wellicht uit je lood geslagen, alleen, afgewezen in hoe jij het leven momenteel ervaart. Des te dichter de persoon bij je staat, zich in je hart bevindt, des te meer je wankelt en onzeker wordt. Je gaat je onveilig voelen. Het ff langs je heen laten afglijden zoals bij een buitenstaander werkt niet, gezien deze persoon zich in je hart bevindt. Dat glijdt nu eenmaal niet zo makkelijk van je af. En niet voor niets.

De reden is dat je te zien krijgt hoe jij energetisch nog bent verstrengelt met die ander. Zodra die ander een gehele andere frequentie qua bewustzijn op een bepaalt gebied laat zien, doet dit iets met jouw energie. Je loopt energetisch leeg. Dit kun je letterlijk ervaren. Het laat je zien in welke mate jij stevig verankert bent in je eigen bewustzijn/ ziensveld/ frequentie, of nog niet helemaal. De uitnodiging is dat je je emotioneel en energetisch onafhankelijk mag maken van die ander. Een hele kluif als dit je ouders, familie, vrienden, je kinderen en/of levenspartner zijn.

Daar sta je dan met je goede bedoelingen, emotioneel verbonden met die ander, en opeens sta je gevoelsmatig verder van elkaar af dan ooit tevoren.

Dát is wat bewustworden nu eenmaal doet. Je wakker maken en laten zien hoe je (nog) emotioneel afhankelijk bent van de mening van anderen.
De angst voor Afwijzing en angst voor Emotionele tekorten ligt hieronder ten grondslag. Aan jou de schone taak deze te (h)erkennen en doorvoelen, opdat jij energetisch loskomt van de waarde en mening van die ander. Lief mens, je bent bezig weer een soeverein mens te worden. Dit VRIJ breken uit de tentakels van Duister, gaat nu eenmaal niet zonder bewust te worden aan wie jij nog vastzit, waar jij jouw waarde, veiligheid, geborgenheid en (financiële) zekerheid vandaan haalt.

NOTE.
Dit ‘halen’ doen we niet alleen bij onze directe omgeving, maar zie je ook terug vér buiten ons eigen leven; bijvoorbeeld bij een overheid, regering. Allen niet zo handig als je een VRIJ mens wenst te worden.

Steeds meer mensen worden door de toename van Licht op de aarde wakker. Ieder op zijn tijd.
Zit daar niet de adder?
Ieder kijkt vanaf zijn eigen bewustzijnslaag. En daar komt de frustratie. Wat wensen we die ander vanuit een andere staat van wakker zijn, wakker te schudden. Heroic en lief bedoeld, ware het niet dat we die ander maar al te vaak wakker wensen te maken voor eigen belang. Ze laten ons met hun zienswijze wankelen op onze eigen laag. Dát voelt niet fijn en wensen we, ons ego/Duister niet te voelen. Je zou er maar iets mee gaan doen! Dit wankelen kan zich echter alleen voordoen, daar jij jezelf niet daadwerkelijk met je eigen bewustzijnslaag in jezelf hebt verankerd. Je staat niet stevig in jezelf en wordt door de minst geringe andere mening buiten jezelf gevloerd.

Ook daar is niks mis mee. Waar het om gaat is dat je leert trouw te blijven aan je eigen waarheid zonder de ander te willen veranderen en/of mee te willen trekken naar jouw ziensveld. Oefen jezelf OPEN te blijven voor die ander zijns ziensveld, je zou er zomaar iets van kunnen leren.

Is dat ook niet wat je in essentie wenst van die ander? Door het voor te leven, zou het zo maar kunnen zijn dat die ander zich gaat openen voor jouw zienswijze. En dáár is de verbinding weer! Ieder zichtveld heeft nu eenmaal zijn uitzicht met de nodige levenslessen die op zielsniveau geleerd wensen te worden. Wie zijn wij die ander mee te willen trekken naar ‘hogere regionen’ als deze nog wenst te genieten van anderen uitzichten? Ieder leert op zijn eigen tempo en heeft zijn eigen lessen. Oefen respect te hebben voor die ander, waar deze zich dan ook maar bevindt qua bewustzijn. Ooit was jij daar ook, weet je nog? Door de ander af te vallen, zelfs aan te vallen, val je jezelf af en kelder je met je ego zo de 3D wereld van het ego en verdeeldheid weer in. En was je je daar met bewustworden nu nét niet aan het uitwerken? Niet zo handig dus. LAAT die ander dan ook zijn waar deze IS!

Het enige wat die ander jou spiegelt is hoe jij op je eigen aarding staat en jouw waarheid uitdraagt zónder die ander zijn mening, lees energie nodig te hebben om te blijven staan. Geniet van je eigen uitzicht en leef dát voor. STOP met overtuigen, het brengt jezelf en die ander niets. De ander gaat alleen nog maar meer met de hakken in het zand, drijfzand en duurt het nog langer alvorens deze zich uit deze laag kan bevrijden.

Het enige dat werkt is INspireren. Het woord heeft de boodschap reeds in zich: IN-spirit. Blijf liefdevol staan en in verbinding met jezelf. Wordt en blijf trouw aan je eigen Ziel. Draag dat liefdevol uit en het zou maar zo kunnen zijn dan je met jouw Licht het kaarsje bij de ander aansteekt. Is dat niet waar we allen voor worden uitgenodigd, verbinden?

Weg is de frustratie. Wat overblijft is Liefde en Vertrouwen (in jezelf en in die ander zijn te lopen pad).
En dat alles door je energetisch los te koppelen, loslaten.
Los én laten.

Hoe mooi is wakker worden!

~ Jacqueline

Laat hieronder een reactie voor me achter

2 Reacties

 1. winneth

  precies op tijd… dank je wel, jacueline….

  Antwoord
  • Jacqueline

   Vraag en het wordt gegeven, lieverd.

   Je bent niet de enige die dit zo voelt, dappere vrouw.
   Velen voelen dit, wellicht zelfs reeds vele jaren. 🙄

   Training van onze “geduldspier” en diepe Weten, Vertrouwen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *