HOE HOUD IK MIJN RELATIE IN BALANS?

door | jun 9, 2023 | Alle berichten | 0 Reacties

Als er iets is wat tijdens ons ascensieproces vól ascencie symptomen naar boven komt, dan is dat wel onze liefdesrelatie. En niet voor niets.

Als er één relatie is die een zeer heldere spiegel is gedurende dit te doorlopen proces, dan is dat wel je levenspartner. Geen één kan zo dichtbij komen als je partner. Geen één kan dan ook zo op jouw knoppen drukken, als deze partner.

Het is aan jou om te kijken waar deze bij jou op drukt. Wat zijn de punten in jou die blijkbaar aangeraakt kunnen worden en daarmee nog niet in balans zijn, in jou? Alleen door zelf eerst in balans te komen met al deze punten, in het reine te komen met jezelf, in Liefde kunnen zijn met ‘al deze punten’, pas dan zul je dit ook ervaren binnen je relatie.

NOTE.
Dit proces betekent niet dat je, eenmaal al deze punten doorleefd en geheeld, per definitie bij deze specifieke relatie blijft, uit plicht, uit dankbaarheid, uit schuld, … of bedenk zelf maar een reden aangereikt vanuit je ego. Meer dan eens komt het voor dat je merkt dat de aantrekkingskracht daarna is verdwenen, bijna als sneeuw voor de zon. Weg. En hoe hard je ook je best doet, de chemie tussen jullie lijkt maar niet meer terug te kunnen komen.

Dit heeft niet zozeer met de moeite die je doet om, tegen beter weten in, bij elkaar te blijven te maken.
Wat hier zichtbaar wordt zijn jullie zielscontracten met gezamenlijke levensthema’s en bijbehorende lessen. Het kan dus zo maar zijn dat jullie gezamenlijke, op zielniveau ondertekende contracten na het doorleven en helen hiervan, ontbonden worden. Jullie zijn zeg maar klaar om als spiegels te fungeren voor elkaars ascensieproces.

Niets mis mee. Wel is dit besef vaak zeer pijnlijk om te ervaren. Zéker als jij degene bent die in dit contract heeft aangegeven dat jij uiteindelijk degene zult zijn om voor jouw waarheid te gaan staan. Niet meer langer marchanderen kán en de naakte waarheid onder ogen dient te komen. Deze relatie in uit balans voor een reden. Dit besef kan nog moeilijker zijn in een relatie waar je zeg maar niet ‘de tent wordt uitgejaagd’. Deze vorm van relatie is dan ook veiliger om in te blijven hangen, in die illusie. 🙂 Het wordt je zeg maar nóg makkelijker gemaakt jezelf te blijven verloochenen en daarmee de anderen die ook aan dit contract verbonden zijn. Denk hierbij aan je partner én eventuele kinderen.

Loslaten van Oud vertrouwt is niet iets wat we graag onder ogen willen komen.

Liever houden we vast aan een oud beeld wat jullie beiden echter niet verder brengt. Een van de twee zal hierin het heft in handen dienen te nemen. Waarschijnlijk ben jij dat die deze blog niet voor niets onder ogen krijgt.

Ook dit gegeven wordt aangestuurd door je Hogere Zelf, om je te helpen herinneren aan een door jezelf ondertekend contract. Niet dat je dit contract nu zou moeten nakomen, dat bepaal jij zelf. We hebben hier op aarde dan ook te maken met een vrije wil. Weet dat jij voor nu iets anders kiest, niet maakt dat dit contract dan ook ‘verdwijnt’. Deze blijft bestaan. Ja, deze kan zelfs over vele levens heen blijven bestaan, tot het moment dat jullie dit contract nakomen en ontbinden. De keuze is aan jou wanneer.

Het vraagt de nodige moed om uiteindelijk zo helder, zuiver, integer en oprecht naar jezelf te zijn, alvorens je in staat bent dit uit te kunnen spreken naar je levenspartner. En zo bijdraagt aan het herstel in balans van jullie relatie.

Ware balans in een relatie komt van binnenuit.


Mocht het contract tussen jullie beiden zo zijn dat jullie aan elkaar verder mogen groeien bínnen jullie relatie, dan zul je dit ook gespiegeld gaan zien, in het contact met je partner. Op het moment dat jij je eigen innerlijke pad aangaat én steeds meer balans in jezelf hebt gebracht, dit proces in alle openheid, vertrouwen en verbinding blijft delen met je partner, is de kans aanwezig dat er bij je partner ook een deur naar zijn of haar hart open gaat. Deze deur opent je partner, naar zichzelf, met zijn of haar verlangens en dat hij of zij ook bereid is dit te doorlopen innerlijke proces aan te gaan, ten eerste voor zichzelf en daarna voor de groei van jullie relatie. Dit kan maken dat je partner ook op dezelfde pagina van jullie gezamenlijk verhaal komt en doorziet dat jullie relatie ‘rond’ is. OF dat deze verdiept aan elkaar ver kan groeien. Dit weet je pas als je doorloopt. Niet eerder.

Een liefdesrelatie kan dus zeer zeker evolueren en groeien, MITS dit contractueel vastgelegd is én beide partners bereid zijn in zichzelf én aan elkaar te blijven groeien. Ieder in zijn of haar eigen tempo. In verbinding, Open en vanuit vrijheid.

Tegen beter weten in.
Meer dan eens hopen degenen, die een contract hebben ondertekend, waarbij zij juist apart van elkaar verder mogen groeien, dat zij bij elkaar blijven om aan elkaar te blijven groeien. Wat hierin zichtbaar wordt is de emotionele navelstrengen. Hierover meer te lezen in de Blog Blijf jij hangen aan ‘Oud?

Voel je dat je al een tijd uit verbinding bent met je levenspartner?
Leven jullie langs elkaar heen en durft geen van beiden het gesprek te openen?
Bevind jij je momenteel in een situatie, waarbij vragen over je relatie omhoog komen en je niet weet wat hiermee te doen?

Wacht dan niet meer langer en kom in beweging!

Alleen door in actie te komen, kun je de balans in jezelf herstellen en daarmee helderheid krijgen over je relatie. Niet door jezelf te verdrinken in afleiden, druk doen, werken, werken en werken, de kids, of wachten tot die partner in actie komt, etc… STOP met rennen in een richting waar je de relatie met jezelf en je partner niet door verbetert! Heb de moed uit te reiken.

Wens je inzicht in waar je voor word uitgenodigd én hoe verder, neem dan CONTACT op.

Met Liefde kijk ik met je mee.

PODCAST ‘HOE HOUD IK MIJN RELATIE IN BALANS?’

Ook voor deze week heb ik PODCAST ingesproken.
Uiteraard over dit onderwerp.
Dat dit alles een vraagstuk is tussen hoofd en hart, dat hoef ik je vast niet meer te zeggen. 🙂

Veel INspiratie gewenst!

~ Jacqueline

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *