HOUD JIJ VAST AAN EEN ‘NIET MEER WERKENDE’ RELATIE, OMDAT JE ZO VAN DE PERSOON HOUDT?

door | jul 13, 2023 | Alle berichten | 4 reacties

Veel mensen zien zichzelf dezer dagen terug in relaties waarvan ze geheel niet meer blij worden, echter weigeren ze de persoon in kwestie los te laten. Ondanks het besef dat de relatie niet meer werkt blijven ze hangen in dit oud vertrouwt. Het pijnlijke is dat je je niet bewust bent dat ‘dit blijven hangen aan’ jou juist dit gevoel van ‘niet blij’ geeft. Het blijkt uiteindelijk niet eens zozeer de persoon zelf te zijn, waardoor je je niet blij voelt. Het feit dat je niet trouw blijft aan je hart, niet doet waar deze jou voor uitnodigt en blijft uitstellen, blijft hangen levert je deze pijn op.

Ben je je ervan bewust dat dit zelfs zover door kan gaan dat je hier fysieke klachten door kunt krijgen?

Je lichaam geeft je een eenzelfde boodschap: ‘Wees trouw aan jouw waarheid, lieverd’!
Stop met marchanderen! Jezelf voor de gek houden en blijven voegen in beelden en situaties die geheel niet meer aansluiten bij jouw verlangen, jouw waarheid in het NU.

Erken jouw waarheid, eerst voor jezelf.
Doorzie dat jij bent veranderd en jouw omgeving niet meer aansluit bij deze vernieuwde versie van jezelf. Erken dit, lieverd. Dat is stap één.
Eenmaal op dit punt aangekomen word je uitgenodigd hiervoor 100% verantwoordelijkheid te nemen. Voor deze naakte waarheid te gaan staan. En ja, jezelf hierin te uiten. Naar buiten toe, naar de persoon waar je zo van houdt.

NU voel je vast een grote weerstand in je opborrelen. Je ego-mind laat je namelijk niet zomaar die vrijheid tegemoet gaan. Lessen van ‘jezelf bevrijden’ dienen geleerd te worden. Dit geeft geheid de nodige weerstand op. Als niet door je eigen ego, dan wel door je partner die jou niet 1,2,3 wenst los te laten. Zie deze weerstand vanuit je ego opgegooid als een training. Je wordt er krachtiger van. Uiteindelijk dan.

Oud, maar oohhh zo vertrouwd.

Meer dan eens komt het ego in deze fase aanzetten met al die prachtige, ohhh zo dierbare momenten vanuit jullie gezamenlijke verleden. Voordat je het beseft, bevind jij je weer in oude plaatjes. Vast. Je realiseert je op dat moment niet dat je je hebt laten manipuleren door je eigen mind. Weer een rondje gelopen. Stationair draaiend, maar je komt maar niet verder. Herken je dat?

Dit rondjes lopen blijf je doen, totdat jij jouw verlangen in het hier en nu kracht bij gaat zetten. Gaat staan voor jouw waarheid en deelt hoe jij NU in de relatie staat. Los van die oude plaatsjes die jou oohhh zo graag sticky vast willen houden, in dit ‘oud vertrouwd’.

Weet je lieverd, deze ervaringen uit het verleden zijn prachtige herinneringen, mooi om langs te lopen in je mind. Dankbaar voor te zijn. Ze zijn er echter niet om je toekomst mee op te bouwen in het Nieuwe nog onbekende terrein. Je wordt uitgedaagd om door de weerstand van je ego-mind heen te bewegen. Je hart trouw te blijven. Je gevoel serieus te nemen en die stappen die daarbij horen daadwerkelijk te zetten.

Let wel: gevoel is geheel wat anders dan emoties. Emoties draaien om deze oude beelden heen en zitten sticky vast aan dit verleden, aan ‘Oud’. Meer dan eens maken mensen op basis van hun onverwerkte emoties beslissingen. Dat ze zichzelf uiteindelijk weer terugvinden in dit ‘Oud’ en een rondje hebben gelopen, hoef ik je vast niet meer te vertellen. Ze houden vast aan iets waarvan de houdbaarheidsdatum allang verstreken is.

Dít proces uiteindelijk door-lopen, heet groeien en is waar ascenderen voor staat. Oud loslaten, opdat je het Nieuwe kunt verwelkomen.

De hoop dat die ander gaat veranderen. Ken je dat?
Ik wel! En wat is het trekken hé? Een dood paard is er niets bij.
En maar weigeren te vertrekken, omdat je hoopt dat je de persoon misschien kunt veranderen. Je bent bereid tot het uiterste te gaan om ervoor te zorgen dat de persoon “van je blijft houden”. Je bent zelfs bereid je eigen waarheid er voor aan de kant te zetten. In de hoop dat de persoon gaat veranderen, zelfs als de persoon duidelijk aangeeft dit niet van plan is zijn. En dat is niet voor niets, lieverd.

Zou het kunnen zijn dat, die ander willen veranderen, geheel niet de bedoeling is? En jij maar blijven trekken… Meer dan eens is het juist de bedoeling dat de ander niet dient te veranderen, juist omdat daar een boodschap in zit voor jou. Een boodschap die je maar al te graag ff over het hoofd ziet.

‘Ga staan en vervolg jouw weg’! MOVE ON!

Dit klinkt hard, maar deze uitspraak is vaker kloppend dan niet. We hebben nu eenmaal niet op school geleerd dat we hier op aarde te maken hebben met zielscontracten die wij voordat wij hier kwamen hebben ondertekend.

Juist ja, ook met die partner waar je zo van houdt. En blijken deze zielscontracten pas ontbonden te kunnen worden als jullie allebei je verplichtingen hierin zijn nagekomen. Of wij ons dit contract herinneren of niet, of hoe hard die ander ook zegt dat ze niet willen dat je weggaat…

Als het in jullie gezamenlijke zielscontract staat is er geen ontkomen aan.
De ziel heeft uiteindelijk het laatste woord.

Bevind jij je momenteel in een relatie waarin je voelt dat het niet meer klopt? Een relatie waarbij je jezelf en daarmee je partner verdriet doet door maar geen besluit te nemen, dan is het tijd om los te laten. Erken dat ‘het’ niet meer werkt voor jou. Dit toegeven aan jezelf en daarna aan je partner is cruciaal.

Ik zie zoveel mensen die lijden in hun huidige relaties, omdat ze weigeren de realiteit van de ware aard ervan onder ogen te zien. Als je huidige relatie niet werkt, stop dan met forceren om het maar in stand te houden. Hoe meer je dit forceert, des te meer je jezelf en jullie relatie op de lange termijn pijn zult doen. Heb de moed in het diepe te springen. Het Oude los te laten en het Nieuwe ontluikende met open armen tegemoet te gaan.

Uiteindelijk zal dit voor beiden het beste zijn. Uiteindelijk dan. Nu eerst door de zeer zure appel heen bijten.

Wens je dat ik je hierin begeleid, opdat je ook daadwerkelijk die stappen zet waar je op zielsniveau voor wordt uitgenodigd? Wacht dan niet langer en reik uit. Je dient dit proces wel zelf te doen, niet alleen.

JA, IK WENS DAT JE MET ME MEE LOOPT OM DEZE NIET MEER PASSENDE, MAAR LIEFDEVOLLE RELATIE LOS TE LATEN!

Wens je met je partner samen te komen en in alle openheid hierover te praten, ook dat kan. Jullie zijn van harte welkom. Uiteraard is dit kennismakingsgesprek gratis.

~ Jacqueline

Laat hieronder een reactie voor me achter

4 Reacties

 1. lidy van oord

  Ja nadat deze relatie is “uitgewerkt” kunnen loslaten
  Het is goed, heeft me veel gebracht.
  Nu een nieuwe fase van mijn leven tot ontwikkeling laten komen 🙏

  Antwoord
  • Jacqueline

   Prachtig Lidy, ja je hebt veel gedaan om op het punt te komen om los te laten. Een heel proces hé lieverd?

   BLIJ dat je nu het nieuwe bevrijdt tegemoet treedt!

   Antwoord
 2. Samyra van Roy

  Ik denk dat wat je in je blog schrijft, zeker geldt voor relaties waarin een van de twee (of beiden) niet bereid zijn, of te laat zijn om constructief aan de relatie te werken. Maar heel vaak willen beiden niet echt weg uit de relatie, maar wel weg uit de pijn. Als er wel de wens is om de relatie te redden – alleen weet men vaak niet hoe – dan is het zeker de moeite waard om dat samen aan te gaan, al helemaal als er kinderen zijn. Daar heb je dan wel professionele hulp van buitenaf bij nodig om uit die vicieuze cirkel weg te komen, op eigen kracht kom je daar meestal niet uit. Als het lukt is het meestal de ommekeer van je leven. En zo niet, dan heb je er alles aan gedaan.
  In het geval van huiselijk geweld (fysiek, verbaal of psychisch) of als er narcisme speelt is het meestal wel een goed idee om de relatie te beëindigen.
  Dit is mijn persoonlijke ervaring en mijn 14 jarige ervaring als relatie counselor.

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   Klopt zeker Samyra.

   Voor die relaties die beiden een wens hebben aan elkaar verder te groeien ín de relatie is hierin zeer een weg te gaan. De drang om samen dit pad verder te bewandelen, is er niet voor niets. Dit pad is op zielsniveau ‘opgetekend’ in hun zielscontract met de daarbij behorende gezamenlijke levensthema’s en levenslessen.

   We ontkomen er nu eenmaal niet aan de zielscontracten ‘af te vinken’, met of juist apart van elkaar.

   FIJN dat je dit deelt en hier, net als wat ik binnen mijn praktijk dit zo ervaar.
   Drie Líefdes babies’ zijn hier het gevolg van.

   Blijft mooi om aan de zijlijn mee te lopen.
   Dankbaar voor het vertrouwen wat er wordt geschonken tijdens deze vaak heftige processen voor beide partners en de eventuele kinderen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *