IEDER OP ZIJN TIJD.

door | jan 12, 2022 | Alle berichten | 6 reacties

Het Jaar van de Chaos is goed van start gegaan en brengt reeds het nodige Duister aan het Licht.

Nu is het aan eenieder zijn eigen tijdslijn of je dit als positief of negatief ervaart. De ene zal het Duister dat zich momenteel laat zien als negatief bestempelen en zich angstig, onmachtig en onzeker voelen. Een terugtrekkende beweging.
Een ander daarentegen juicht het bijna toe dat al dit Duister, wat reeds eeuwenlang in het donker zich heeft kunnen verschuilen, nu aan het Licht komt. Een gaan staan en naar buiten toe gerichte beweging. Niet dat deze persoon vanuit zijn tijdslijn geen gevoelens van onzekerheid en walging heeft bij het aanschouwen van zoveel Duister. Het verschil zit hem in de onderlaag, de voedingsbodem welke reeds wel of niet gevoed is, in die persoon.

Voedingsbodem?
Waar heb jij je in je leven mee gevoed en dan niet zozeer qua voedsel versus voeding, al zit daar ook zeer veel Duister in verscholen. In hoeverre heb je jezelf gevoed met 3D ego illusie input óf heb je tijd en ruimte gemaakt voor jezelf, ben je je eigen innerlijke leven gaan doorgronden en voeden? Wat heb je tot je genomen, verteerd en een plekje gegeven en heeft daarmee je voedingsbodem verrijkt?

Ben je geworteld in 3D ego, illusieland vol angstzaaierij? Geloof je datgene waarbij er op je angstknoppen wordt gedrukt? Dit brengt direct een tijdlijn met zich mee waarin je buiten je gespiegeld veel van ditzelfde te zien krijgt. Angst.

Je trekt u eenmaal aan wat je zelf uitzendt. Zend jij 3D angst uit, krijg je dat buiten je gespiegeld te zien. De Universele wetten werken nu eenmaal, ook als je je daar niet bewust van bent. Geen idee van de werking van Universele wetten? Wellicht een idee om je daarmee te gaan voeden.

Of heb je reeds het nodige innerlijke opschoon werk van 3d/Duister gedaan en je ben bewust verbonden met Bron? Op het moment dat je dit hebt verwezenlijkt ben je, ondanks alle chaos om je heen, in staat in verbinding te blijven met jeZelf, je intuïtie, je Weten, een diepe Vertrouwen dat alles goed komt. Geen angst dus.

Vanuit dit doorlopen innerlijk bewustzijnspad heb je geleerd dat tijdens het Ontwaken nu eenmaal de nodige shit omhoogkomt. Duister, in de vorm van de nodige shit dient door jou aangekeken en op waarde geschat te worden. Geheeld te worden.
Zo wordt shit nu eenmaal omgezet in voedingsstoffen. Voedingstoffen in de vorm van een diep Weten, Liefde en Vertrouwen vormen zo een doorleefd en gedragen bodem waarop jij staat. Zichtbaar wordt, je laat horen en zien. Authentiek.

Kun je zien hoe wezenlijk het anno 2022 is om wakker te worden en je bezig te gaan houden met je eigen innerlijk te doorlopen bewustzijnspad?

Wist je dat je daar op zielsniveau zelfs de nodige contracten voor hebt ondertekend? Ja, ook als Ziel leggen we afspraken vast die net zolang blijven bestaan totdat jij ze inlost. Zelfs vele levens lang kunnen deze blijven bestaan! Wij als ziel wensen voordat we hier op aarde komen het leven in al zijn volheid te ervaren. Dus in al zijn schoonheid én Duister. Je kunt nu eenmaal heel goed groeien aan beiden. Wellicht aan Duister zelfs meer. Duister kan je namelijk zover onderdrukken dat er nog maar een keuze overblijft: gaan staan.

En is dat niet waar we ons nu middenin bevinden?

Nu hebben we als mens nogal eens de drang onze geliefden om ons heen in een bepaalde richting te drukken. We gaan daarbij, hoe goed bedoelt ook, maar al te vaak voorbij aan ieder zijn eigen zielscontracten. Iedereen heeft een eigen weg te lopen waarlangs deze wenst te Ontwaken, wakker te worden. Wat de tijdslijn én duur daarvan is dat weten de personen vaak zelfs geheel (nog) niet, laat staan hun omgeving.

Duister heeft een wezenlijke functie bij het Ontwaken van al die mensen/zielen hier op aarde. Velen zijn reeds wakker, anderen worden nu wakker en weer een groep blijft waar ze zich momenteel in 3d bevinden. Alle bewustzijn stadia zijn OK.

Wie ben jij of ik om te oordelen over iemand anders zijn zielspad!


Het bijzondere is dat degenen die in deze tijd wellicht aardig bruut wakker worden vaker meer oordelen (=ego=angst=3d) hebben over die andersdenkenden. Dit in tegenstelling tot degenen die reeds hun eigen Duister hebben aanschouwt, vergeven en geheeld.

Blijkt dit innerlijk te doorlopen pad je niet alleen andere tijdslijnen en daarmee andere dagelijkse ervaringen te geven. Het geeft je ook een tomeloos vertrouwen in dat eenieder door zijn eigen Ziel wordt begeleid op dit pad van Ontwaken en we die ander niet hoeven te overtuigen, laat staan te redden.

Begint ware vrijheid niet met het besef dat we een ieder buiten ons vrij laten zijn, door onszelf deze permissie te geven?


Ik kreeg een mooie tekst tot mij en wenste deze met je te delen. Ik heb hem voor je vertaald. Voel maar wat het met je doet.

VRIJLATEN.

Bevrijd jezelf van de arrogantie om de ander wakker te maken.

Je bent hier niet om “anderen wakker te maken”.

Dat is hun verantwoordelijkheid.

Ze mogen wakker worden met vertrouwen op jou, op wat je uitzendt, op wat je laat zien.

Het hangt niet van jou af, maar van hen.

Ze zijn geactiveerd.

Zij beslissen.

Ze worden wakker.

Als ze willen.

Wanneer ze maar willen.

Wanneer de ziel er klaar voor is …

Maar niet wanneer je dit voor hun besluit of probeert op te leggen.

Word je bewust van dat ongrijpbare ego dat wil dat anderen wakker worden.

De missie van “redder” en “ontwaken” op je te nemen.

Word je bewust van die behoefte om jouw waarheid en jouw visie op te leggen.

En als je wat verder gaat, durf naar jezelf te kijken en jezelf af te vragen of je écht wakker bent.

Als je anderen veroordeelt of dwingt, slaap je wellicht meer dan je je bewust bent.

Ieder persoon heeft zijn tijd, zijn ritme van leren.

Het is niet aan jou ze te veranderen.

De ander wordt in welke tijd dan ook uiteindelijk wakker en ontwikkelt zich vanzelf.

Of je er nu bent of niet. Je bent niet essentieel voor anderen om wakker te worden.

Ik weet dat je ego misschien van streek is…

Maar geen ontwaken buiten jezelf hangt van jou af.

Je liep gewoon langs en de ander ving wellicht iets op, of inspireerde tot iets …

Dat is OK, echter de echte verandering wordt door de ander zelf gemaakt, niet door jou.

Word je er bewust van, want in dit inzicht ligt een groot deel van je eigen ontwaken.


Niets aan toe te voeden, toch? 😊

~ Jacqueline

Laat hieronder een reactie voor me achter

6 Reacties

 1. Gésiena

  En dat missionaris ego van mij wordt me toch getriggerd! Dank Jacqueline voor je spiegel. Deze was voor mij;-))

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   SUPER. Die synchronisiteit werkt altijd, hè!

   Antwoord
 2. Desirée

  ♡♡♡♡♡♡

  Antwoord
 3. Ans

  🙏🏻

  Antwoord
 4. Renée Veelers

  Ik las je nieuwsbrief en zit te dansen en te jubelen op mijn stoel…. hahaha 
  Dank je wel !!!

  Wánt ik krijg de kriebelkrabbels van al “die wakkere mensen” die menen wakker te zijn, maar vervolgens niet hun eigen shit durven aan te kijken en “neerkijken” of veroordelen waar anderen zitten….
  en eerlijk is eerlijk, ik krijg ook soms de kriebelkrabbels van mezelf, omdat ook in soms verdwaal in die “frustratie…”

  In jouw nieuwsbrief geef je dit prachtig neer, en zeker ook door die vertaalde tekst die je daaronder hebt geplaatst. Dat maakte me zo blij.

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   Mooi Renée wat je deelt.
   Ja, wakker worden heeft zoveel facetten. Voor elk wat wils.
   Een hele kunst ook, wakker worden en blijven in deze tijden van grote contrasten.

   Alle vertrouwen in je!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *