KARMISCHE RELATIES. EEN INKIJKJE…

door | jun 29, 2022 | Alle berichten | 2 reacties

In mijn boek ‘RELATIES. LEEF je waarheid. In harmonie met anderen‘, deel ik niet alleen veel content. Dit boek is, nog meer dan mijn eerste boek ‘Volg je hart, HET KLOPT! De angst voorbij, doorspekt met doorleefde ervaringen van mezelf. Ik kan nu eenmaal niets met je delen als ik het niet op een of andere laag zélf heb doorleefd. Zo heb ik ook het nodige mogen doorleven wat betreft karmische relaties. Hieronder een klein inkijkje in dit boek.

Wat is een Karmische Relatie?

Karmische relaties zijn relaties tussen mensen die elkaar kennen uit eerder gedeelde levens die intense emoties met betrekking tot elkaar hebben ervaren en de zielscontracten nog niet zijn ingelost. Je herkent het vast als ik je zeg: ‘Het voelt zó vertrouwt, het lijkt of ik je al jaren ken, enzovoort. Geheid dat dát ook zo is.

Kenmerkend voor een karmische relatie zijn de beide partners onopgeloste emoties, zoals schuld, angst, afhankelijkheid en jaloezie. Ego tools. Door deze onopgeloste emoties voelen deze relaties zich tot elkaar aangetrokken. Het doel van de ontmoeting is om deze nog openstaande zielscontracten af te kunnen vinken door de onopgeloste thema’s te helen, in jezelf. Dit gebeurt door hetzelfde thema met de bijbehorende issues weer te ensceneren. De bedoeling is dat beiden dit keer een andere keuze maken.

Dat Karmische relaties zich niet alleen voordoen in de ’liefdes’relaties, deel ik met je nadat ik eerst mijn allerbelangrijkste spiegelrelatie in mijn leven met je deel. Een liefdesrelatie waar Liefde vaak ver te zoeken was.

Ik leerde deze man kennen op een innerlijk Kind weekend. Over een spiegel gesproken.
We kregen in onze relatie een bák aan Innerlijke kind, levensthema’s en levenslessen over ons heen gegoten. Er was blijkbaar nog veel blijven hangen in de loop der eeuwen tussen ons.
Ik deed in dit weekend een helingsoefening met hem als oefenpartner. Tijdens deze oefening werd mij door mijn Hogere Zelf zeer helder ingefluisterd: ‘dit is je man en daar krijg je een kind mee’. What the f*ck! Ik was zeg maar nog niet echt geopend voor deze manier van communiceren met meZelf en met deze boodschap viel ik aardig van mijn geijkte padje af.

Per slot van rekening zat ik nog in een relatie. Nadat ik in datzelfde weekend mijn basale Innerlijke kind (baby, peuter en kleuter) in mezelf had geïntegreerd, doorzag ik dat ik deze oude relatie ontgroeid was. Het zielscontract, leren zorgen voor deze basale laag in mezelf, had ik blijkbaar in dit weekend geheeld. Top werk, maar ga dát maar eens vertellen na zo’n weekend aan een partner die thuis stond te wachten om, samen met de reeds volgepakte caravan van zijn ouders, op vakantie te gaan.

Per direct, tijdens deze ene oefening stond de volgende les in de vorm van deze Karmische relatie voor mij. Dat ik in de loop van de daaropvolgende jaren zwaar zou struikelen over de hoeveelheid oude karmische contracten die ontbonden wensten te worden tussen deze ‘nieuwe’ man en mij én alle stappen die ik daarvoor diende te nemen, dat wist ik gelukkig toen nog niet. Liefde dreef mij deze richting op om zo zeer oude karmische stukken op te kunnen ruimen, in mezelf. Dat ik tegen een Werkrelatie was aangelopen, hoef ik je vast niet meer te zeggen. En blijkt er ff veel liefde voor nodig te zijn om jezelf door deze vorm van relatie heen te ‘werken’!

De onderstroom aan liefde op Zielsniveau maakte dat ik met een open hart deze relatie instapte. Wij mensen wensen op zielsniveau graag ervaring op te doen, nu dát heb ik geweten! Deze man voelde zeer vertrouwd aan en mijn hart ging open. Dít was mijn man.

Terug naar de ontmoeting. Als bij helder hemel sloeg de bliksem in, ik wilde per direct in contact met deze ‘nieuwe’ man niet alleen een relatie met hém, ik wenste van hem een kind.
En zo stond, in dit helingsweekend, energetisch direct ook een andere karmische relatie voor mij, onze dochter. Mijn verwarring was groot. Zo ook die van mijn toenmalige partner toen ik hem na dit weekend mijn nieuwverworven waarheid moest delen.
Hij wenste reeds een tijd een kind van mij, ik voelde dat geheel niet bij hem. Zijn liefde voor mij was blijkbaar groter dan die voor zichzelf en zo bleef hij al die jaren bij mij, ondanks het wegcijferen van zijn eigen vadergevoelens.

Hoeveel pijn ik hem heb gedaan door uiteindelijk mijn hart trouw te blijven, zal ik nooit écht weten. Veel, héél veel. Ik verloor op dat moment niet alleen mijn maatje, mijn rots in de branding, mijn ‘ouderrol’ die er ‘onvoorwaardelijk’ voor mij was. Tijdens dit weekend eindigde ook voor hem de karmische ‘zorgen voor’ stukken tussen hem en mij.
Na een zeer intens rouwproces van beide kanten, zag ik hem jaren later terug; getrouwd met twee kinderen. Zijn kinderwens was vervuld. Hoe mooi wegen lopen. Hoe pijnlijk ook.

Hoe vervlochten in karmische gronden die ‘nieuwe’ relatie en ik reeds eeuwen met elkaar verbonden waren, kreeg ik pas vele jaren later te zien.‘ Hierover kun je meer lezen in het boek RELATIES zelf.

Geïnspireerd geraakt en wens je dit boek te bestellen?
Maak dan tot aan de boekpresentatie op 9 juli gebruik van de pre-order mogelijkheid, je ontvang dan een mooie korting.

Wens je bij de boekpresentatie zélf aanwezig te zijn? Uiteraard kan dat. Je hebt nog één week!


~ Jacqueline

Laat hieronder een reactie voor me achter

2 Reacties

 1. Carla

  WOW lieve Jacqueline, wederom prachtig en puur geschreven. Dat belooft wat😉
  Ben zóó benieuwd naar de rest van je boek ‘Relaties’. Je hebt onwijs veel lef en moed om diepe innerlijke kindstukken van jezelf te helen en met anderen te delen. Tof dat jij een gedeelte van jezelf blootgeeft in dit boek om ‘ons/anderen’ te spiegelen. Blij met jou. Dit boek wordt een topboek van een topwijf!!

  Bijna is het zover. Zin in zaterdag!

  Liefs

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   Lieve Carla, dankjewel voor je ‘vanuit je hart geschreven’ bericht.
   You make my haert sing, Sister!

   Ja, eenmaal doorleefd is het aan ons om met Liefde te delen. Voor anderen, ter inspiratie en houvast op die tijden dat wij het even niet meer zien zitten.

   Ik ben dankbaar dat ik in dit boek overvRELATIES zoveel van me zelf heb kúnen delen. Doorleefd.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *