Aarden

Aarden

FIJN dat je jezelf dit cadeau geeft. 

Als er iets is wat je snel en langdurig innerlijke rust én stevigheid geeft, dan is dat wel aarden.

IN je eigen lichaam aanwezig zijn.

Hoe kun je jezelf in de wereld neerzetten als je niet aanwezig bent, in je lichaam? Dat gaat niet echt lekker. Waar je je dan bevindt is in je hoofd, je hoofd die maar al te graag de controle wenst te houden en zich schrap zet. Dit heeft echter niets met innerlijke Kracht te maken. Het is meer een pantser waar jij in opgesloten zit. Niet echt lekker in balans, zeg maar. Dat gaat vanaf nu veranderen.

Maak in het begin dagelijks tijd om deze oefening te doen.

Je kunt AARDEN thuis in een rustige omgeving oefenen, met deze audio als leidraad.

Je zult merken dat je snel “de weg naar binnen, naar je voeten” leert (terug)vinden.
Ons geheugen brengt ons terug naar de tijd waarin wij klein kind waren, zij zijn geaard. 

Ik weet nog dat ik met mijn dochter van toen 3 jaar buiten liep en zij over een boomstronk wenste te lopen. Ze riep mij om zichzelf aan vast te houden. Daar je alleen maar uit balans geraakt als je je aan een ander vasthoudt, hield ik haar even vast en zei: “Vay, denk maar dat je onder de voeten wortels hebt”. Zonder enige aarzeling liep ze zélf over de boomstronk. Ze had direct haar balans hervonden.

Ons zwaartepunt bevindt zich laag, ín ons lichaam, niet in ons hoofd.
Geheid dat je onderuit gaat als je dáár je vertrouwen legt.

Oefen jezelf om dagelijks je te aarden. Denk hierbij aan tijdens het opstaan. Ga op de rand van je bad zitten en zet beide voeten op de grond. Voer de BONUS “snel verbinden met jezelf” uit en sta op.

Breid deze oefening uit: onder de douche, tijdens het koken, als je ergens staat te wachten, etc.

Je zult jezelf niet alleen zoveel rustiger en steviger voelen gedurende de gehele dag. Je gaat merken dat spanningen van anderen ook snel afgevoerd worden. Sta er niet gek van te kijken dat mensen wel heel graag bij jou willen zijn. Ze worden zo lekker rustig van je. Well, you know why.

Voorbereiding

Maak bewust tijd vrij om rustig te gaan zitten in een gemakkelijke houding.
Let erop dat je rug ondersteunt is en je “aardig rechtop” zit, waarbij beide voeten op heupbreedte op de grond staan. Laat je handen met de handpalmen omhoog gericht ontspannen rusten op je bovenbenen en ontspan je lichaam.

Mocht je het fijn vinden, luister dan met een koptelefoon.

Zet de begeleidende AARDING oefening aan en sluit je ogen.

Bonus 1: Snel verbinden met je zelf

Wij hebben de neiging om naar boven te gaan, naar ons hoofd.

Door niet meer zelf ín ons lichaam “te wonen”, kunnen anderen hier in gaan zitten.
Het is van essentieel belang dat jij alleen zelf in je lichaam aanwezig bent.
Zorg er voor dat je je focus in je dagelijkse leven naar binnen gekeerd houdt, ongeacht in welke situatie je je ook maar bevindt. Je kijkt als het ware van binnen naar buiten, net zoals je kijkt náár een film. Je zit er, als het goed is, niet in. Oefen jezelf hierin, je kijkt naar buiten, maar bent niet van die buitenwereld. Je blijft als ware de observator en in verbinding met je lichaam en wat deze jou aan signalen qua gevoel geeft óver de situaties waarin je je begeeft.

Deze visualisatie is een supersnelle manier van verbinden met jezelf.
Paar seconden en overal te doen.

Voeten in je voeten.
Steekt je voeten in denkbeeldige schoenen.
Duw je voeten (hoeven geen blote voeten te zijn) sterk naar voren.
Zover je kan.

Je bent dan in één klap geaard.
Je auralagen komen weer om je lichaam te liggen en niet boven je.

Bonus 2: Houd van je voeten

Bij het proces van bewustworden ontkomen we er niet aan om in ons lichaam terug te komen.
Velen bewonen echter hun lichaam geheel niet. Ze zweven meer in hun hoofd rond dan daadwerkelijk met hun voeten ín de aarde. 

Hoe kun je nu iets manifesteren als jij niet eerst jezelf fysiek hebt verbonden met de aarde?

Om een goede ‘landing’ in het lichaam te maken, is het noodzakelijk dat de verbinding, en daarmee de doorstroming richting de aarde tot stand komt. Veelal denken mensen daarbij aan wortelschieten vanuit hun stuitje. Daar heb ik het hier niet over. Het gaat om een doorstroming van hoge frequenties door het gehele lichaam richting de aarde. Hapert die doorstroming, dan hapert ook de indaling in je lichaam.

Wat laten voeten zien?

Lege voeten. Verlaten voeten. In de steek gelaten voeten. Voeten waar niet van gehouden wordt. Voeten die nog nooit de ontmoeting met de ziel hebben mogen ervaren omdat de ziel gewoon niet zo dicht bij de aarde kon of wilde komen. Het lichaamsbewustzijn van de voeten sjokt maar voort door het leven en draagt ons lichaam letterlijk het hele leven door, zonder een greintje aandacht of liefde van de ziel. Nobody home. Een eenzame job.

Dense voeten. Geen beweging in te krijgen. Zware blokken beton die er voor zorgen dat de ziel niet wegwaait, maar die er tevens voor zorgen dat de ziel niet vooruit komt in het leven. Geen doorstroming. Oude ballast zit in de weg en heeft zich opgehoopt in de voeten, zonder dat het naar de aarde kan doorstromen. In dat geval blijf je zitten waar je zit: stuck.

Onverzorgde voeten. ‘I don’t care’. Mijn voeten zitten een eind uit de buurt van mijn hoofd dus waarom zou ik me er mee bezig houden? Verwaarloosde voeten zeggen ook iets over de waarde die we hechten aan ons lichaam in dit leven. Velen worstelen met een weerzin tegen het fysieke lichaam en gaan de definitieve landing uit de weg. Men loopt voortdurend op hoge hakken of dikke zolen en de voeten weten nauwelijks hoe het voelt om contact te maken met de elementen van de natuur en moeder Aarde. De voeten ‘verstikken’. Langzaam trekt het leven weg uit de voeten, de voeten verkrampen, en ja in extreme gevallen (in relatie met diabetes) verdwijnt het gevoel uit de voeten en sterven uiteindelijk delen van de voeten af.

Hoe lief hebben jouw voeten jou dat ze je door dit hele leven heen dragen? Besef dat er in jouw voeten reflexzonepunten zitten die met het hele lichaam verbonden zijn.

Enig idee hoe belangrijk het is om je blote voeten op de aarde te zetten?

Ik hoor mensen zeggen dat ze niet weten wat hun volgende stap is. Misschien komt dat wel omdat de ziel nog steeds niet is doorgedrongen tot in de voeten.

Hoe kun je dat proces gemakkelijker maken voor jezelf?

Sta eens stil bij je voeten. Kijk naar je voeten, raak ze aan, masseer de huid, breng jouw bewustzijn er naar toe. Communiceer met je voeten. Kneed je voeten om de density los te maken en doorstroming op gang te brengen. Smeer ze in met etherische oliën om de frequentie te verhogen. Zoek de natuur op, voel de verschillen tussen de sensaties van voeten op het gras, voeten in het zand, voeten in het bos, voeten in de modder, voeten in een beekje, voeten in de zee. Verwen je voeten met een voeten bad. Ga eens naar een voetreflexzonetherapeut.

Wat helemaal mooi zou zijn is, als je een partner hebt die jouw voeten op handen draagt!
Hoe dankbaarheid en blij zijn jouw voeten, omdat ze eindelijk met liefde aangeraakt worden.

Hou van je voeten. Ze zijn jouw trouwe dienaren!

Bonus 3: Aarding schoonmaken

Zonder dat wij ons er bewust van zijn, staan we vaak geheel niet alleen op onze eigen aarding.
Zo kunnen andere mensen ook op onze aarding gaan zitten. Dit zijn vaak mensen die ogenschijnlijk zelfverzekerd zijn, echter zich zo kunnen voordoen daar ze op jouw aarding zijn gaan zitten. Ze halen als het ware hun ogenschijnlijke kracht bij jou en jouw levensenergie vandaan.
Zo krachtig zijn ze vaak geheel niet van zichzelf. Jij voedt én ondersteunt hen hierbij. Letterlijk!

Dit gegeven kun jij voelen zodra je bij hun in de buurt bent of bent geweest. Vaak voel je je nadien “leeg”, uitgeput, moe. Je kunt je zelfs geïrriteerd en boos voelen en afvragen waar dat “opeens” vandaan komt. We denken dat dit aan ons ligt, maar al te vaak dit is de energie van die ander die wij hebben opgenomen en letterlijk voor hun zijn gaan dragen.
Je begrijpt dat je de ander én zeker jezelf niet dient om dit te blijven doen.

Hoe kan iemand anders leren zichzelf te gaan dragen als jij dit, vaak onbewust, aan het doen bent?

Om los te komen van deze banden, is de volgende oefening zeer effectief. Het oogt wellicht in eerste instantie vreemd, je zult echter nadien merken dat het lichter in jou voelt. Daarnaast zul je in contact met die ander gaan ervaren dat er iets wezenlijks veranderd is.

Mijn persoonlijke ervaring met het opschonen van mijn aarding met mijn ex-partner:

 

Ik merkte dat mijn ex-partner zelfs na meerdere jaren, nog steeds in mijn energieveld aanwezig was. Dit vond ik vervelend en het blokkeerde mij op een bepaalde laag van vrij-zijn. Dit werkte zelfs door naar andere mannen, alsof er geen plek voor mocht komen in mijn leven. Ik werd als ware bezet.

Gelukkig was ik me bewust van deze manier van energetisch verbinden en ben de hieronder beschreven oefening gaan doen. Ik deel hem met liefde voor jou. Dat jij vrij bent te gaan en staan waar jij wenst, vrij van deze energetische banden.

Het resultaat.
Na een week sprak ik mijn ex-partner, waarbij hij aangaf dat hij vond dat ik zo afstandelijk was. Dat was ook zo, daar ik hem letterlijk van mijn aarding, op afstand had gezet. Hoe mooi.
Nu heb ik het geluk dat hij op de hoogte was van dit soort energetische verbinden en ik vertelde hem dat ik mijn aarding schoon had gemaakt, daar ik had gemerkt dat hij hier nog steeds op zat.

Ik heb dit nog een aantal keren mogen herhalen alvorens hij energetisch niet meer bij mij binnen kon komen. Dit opschonen was uiteindelijk voor beiden een be-vrij-ding.


VOORBEREIDING VOOR HET OPSCHONEN VAN JOUW AARDING:

Neem een groot glas water.
Ga zitten en ontbloot je voeten.

Sluit je ogen, haal een paar keer diep adem en visualiseer de betreffende persoon voor je.
Neem nu één been op schoot en strijk met beide handen vanaf je knie, langs je gehele onderbeen  naar de onderkant van je voet. Je zegt daarbij: “Dit is van mij” al strijkend langs je onderbeen en voet. Je geeft dan dit cadeautje met beide handen terug aan de ander en zegt daarbij: “En dit is van jou”. Waarbij je je handen buiten je lichaam afslaat, alsof je het teruggeeft aan die ander.

Deze handeling blijf je net zo lang doen, totdat je voelt dat het voor nu opgeschoond is.
Het kan dus zijn dat je wellicht een half uurtje met één been bezig bent.

VOEL wanneer het voor dat moment klaar is.

Zet je opgeschoonde been weer naast je andere been op de grond en voelt het verschil tussen beide voeten.

Je zult ervaren dat je opgeschoonde been lichter, schoner, wellicht meer in contact met de grond en geaard is. Alsof je iets gezakt bent ín jezelf en dat klopt ook. Je zit nu energetisch ook in dit deel van je lichaam.

Pak dan je andere been en doe hetzelfde ritueel, totdat je merkt dat dit been voor dat moment ook “leeg” is. Zet beide benen naast elkaar en voel wat het verschil is.

Als je dit alles hebt gedaan, blaas je het gehele pakketje weg, terug naar degene waar dit hoort.

Je kunt nu eventueel verder gaan met je Lichaam opschonen, zie Bonus 4.

Bonus 4: Lichaam opschonen

Blijf in dezelfde houding en visualisatie en strijk met beide handen langs je gezicht en hoofd en herhaal de zinnen weer: “Dit is van mij” en “dat is van jou”, waarbij je het pakketje teruggeeft aan diegene die je voor je hebt gevisualiseerd.

Ga verder langs je gehele rug en heupen en zeg weer hetzelfde. Daarna langs je borst/hartgebied en buik en geef ook dit weer terug. Strijk langs je gehele ene been tot en met de onderkant van je voet, herhaal de zinnen weer en strijk daarna je andere gehele been af. Als laatste strijk je met één hand langs je gehele arm vanaf je schouder naar de vingers en geeft ook dit pakketje met de opzegzin terug. Andere arm en hand, idem dito.

Als laatste strijk je met beide handen vanaf boven op je hoofd naar je voeten je gehele lichaam leeg en sla je je handen nadien voor je uit.

Elke strijkbeweging kan meerdere keren achter elkaar gedaan worden, net als bij je aarding opschonen (bonus 3), totdat jij voelt dat dit deel van je lichaam schoon is.

Als je dit alles hebt gedaan, blaas je het gehele pakketje weg, terug naar degene waar dit hoort.

AFRONDEN
Ga rechtop zitten en visualiseer een kristalhelder licht boven je hoofd, laat je (energetische) lichaam vollopen met dit licht net zo lang totdat jij je helemaal met dit licht hebt gevuld.
Desnoods kun je symbolen of een kleur bij dit licht voegen, opdat je je eigen ruimte vult met dat waar jij blij van wordt en je jezelf in herkent.

Plaats je handen op je hart, bedank voor deze uitwisseling en opschoning.

Neem nadien een groot glazen water, eventueel kun je gaan douchen, en verwacht wonderen. 😉