Focus

Focus

FIJN dat je jezelf dit cadeau geeft. 

Wat daagt het huidige leven ons allen uit om bij onszelf te blijven. Maar al te vaak worden we getriggerd en reageren we vanuit onze emoties. Hiermee excelleert een situatie vaak wat geheel niet nodig is. Om dit te veranderen dien jij te leren voelen wát er in jou getriggerd wordt en je verantwoordelijkheid voor te nemen. Je niet meer afreageren op de buitenwereld die jou triggert op een pijnpunt. Deze pijn nodigt je uit naar binnen te gaan en te voelen wat de persoon of situatie of bij jou heeft aangeraakt. In wezen is die ander alleen maar een richting aangever van dat wat er nog aan pijn in jou leeft en door jou gevoeld en geheeld wenst te worden.

Door dit geregeld te oefenen zul je gaan ervaren dat je niet meer reageert op de ander, maar een rustig antwoord kunt geven. Antwoorden is dan ook geheel iets anders dan re-ageren.

Met deze focusoefening leer je naar binnen te gaan en te voelen wat de frustratie, boosheid, verdriet, onmacht die je voelt écht is. Pas als dat deel, wat nog diep in jou verstopt zit, door jou een “hallo, welkom” heeft gekregen, doorvoeld is, verzacht dit deel. Het lost als het ware op.
Dit is uiteraard alleen mogelijk als jij hier de tijd voor neemt.

Een ding is zeker, je zult je nadien helder, rustig en meer in balans voelen. Geheid dat je omgeving je steeds minder triggert. Opgeruimd “staat netjes”.

VOORBEREIDING.

Maak bewust tijd vrij om rustig te gaan zitten in een gemakkelijke houding.
Let erop dat je rug ondersteunt is en je “aardig rechtop” zit, waarbij beide voeten op heupbreedte op de grond staan. Laat je handen met de handpalmen omhoog gericht ontspannen rusten op je bovenbenen en ontspan je lichaam.

Mocht je het fijn vinden, luister dan met een koptelefoon.

Zet de begeleidende FOCUS oefening aan en sluit je ogen.