OVER ‘STAP IN JE GROOTSHEID’ GESPROKEN!

door | mrt 16, 2023 | Alle berichten | 6 reacties

Het is alweer een tijdje terug dat je iets van mij hebt kunnen lezen. En niet voor niets.

Ik zit, net als een ieder, in een transitie. Hier in mijn Thuis is een grote verschuiving gaande. Vay, mijn 17-jarige dochter is voor drie maand ‘op kamers’ gegaan. Haar neef nodigde haar in zijn kamer uit, daar hij voor drie maanden in het buitenland verblijft.
Met beide handen heeft ze deze uitnodiging aangepakt. Hoe mooi hierin haar vrijheid en ‘durf’ om die buitenwereld ín te gaan te zien! Makes me a very PROUD mom!

Met deze verschuiving in mijn dagelijkse bestaan, werd mijn dagelijkse focus verlegd van ‘zorgen voor’ weer terug gebracht naar mezelf. De energie ‘ff niet meer hoeven te zorgen voor die buitenwereld’ hing reeds een tijdje om me heen. Ik zag dit terug in het feit dat ik de laatste maanden geen zin én inspiratie had om via deze weg (nieuwsbrief en blog) iets te delen.
Nu heb ik in mijn leven én als begeleider van Licht voor velen tot op de dag van vandaag zó ontzettend veel gedeeld en gegeven. Hiervoor hoef je alleen maar naar mijn boeken, blogs, diverse tools én podcasts te kijken, om mijn onuitputtelijke bron van inspiratie die gedeeld wenst te worden weerspiegeld te zien.

Tot nu toe stond mijn leven in het teken van ‘zorgen voor’. De zorg voor mijn dochter, ooit aangegaan, wens ik dan ook ‘goed af te ronden’. Dit betekent niet dat ik niet goed voor mezelf zorgde. Gelukkig heb ik dát in de loop der jaren vól levenslessen geleerd. Daarnaast is mijn innerlijke drive, anderen te willen inspireren het beste in zichzelf naar boven te halen, die delen in zichzelf te helen die nog in de weg staan om vanuit je ware potentie en Kracht te Leven, nu eenmaal HUGE! Dit is dan ook een wezenlijk deel van wie ik ben en waarvoor ik hier op aarde terug ben gekomen in deze huidige tijd.

Ik realiseer me anno 2023 hoe belangrijk deze huidige tijd is om ‘dit zorgen voor het welzijn van die ander’ los te laten. In volledig vertrouwen dit ‘zorgen voor’ terug te geven aan degenen zelf. Met de uitzondering van mijn moederrol naar Vay toe, kán ik dit niet eens voor een ander doen. Ik kan alleen maar inspireren. Aan een ieder dit op zijn of haar tijd op te pakken en, net als ik mijn hele leven lang doe, voor het hoogst haalbare in je leven te gaan. En wat dát is, dat Weet alleen jij.

Een ding is zeker, om dit volledig te kunnen Leven dien jij ‘IN HET MIDDELPUNT VAN JOUW LEVEN te staan. Je begrijpt dat ik hier niet doel op de zéér lage 3D ego ‘narsisme’ ikke, ikke, ikke en de rest kan… staat van Zijn.

ZELF-LIEFDE van de hoogste plank.

Op een gegeven moment in je (doorleefde!) leven, kom je op het punt dat je jezelf bovenaan je lijst ziet komen te staan. Als een soort overwonnen reward.
Dé hoofdprijs ís én gaat naar … ME MYSELF and I.

Dit beeld kreeg ik vanochtend tijdens mijn dagelijkse mediatie door. Het beeldscherm waarop ik mijn visualisaties projecteer werd vanochtend ingevuld via mijn HZ met het daar neerzetten van mezelf mét de woorden: ‘nu ben jij aan de beurt lieverd. Je hebt gedaan wat nodig was. Je tijd van dragen en zorgen is voorbij. JIJ bent nu aan de beurt. Jouw verlangens en wensen komen nu aan bod en zullen in vervulling gaan’. Het is nu jouw tijd.’

Eindelijk!

Je begrijpt dat ik een prachtig beeld op dit scherm heb geprojecteerd. Een oscar winnend verhaal kan ik je zeggen. 🙂
En ja, uiteraard visualiseerde ik ook dat velen die vastlopen en een hulpvraag in hun leven tegenkomen, die bereid zijn naar zichzelf te kijken en in zichzelf wensen te investeren, moeiteloos de weg naar mij zullen vinden. Ik blijf nu eenmaal een Lichtwerker én Brenger van Licht. Hier word ik zó blij van! Dat hoort bij mij en zal ook niet anders worden.

Tijdens je innerlijk te doorlopen reis is er geen ontkomen om uiteindelijk aan uit te komen bij het hoofdstuk ‘in serves to ALL”. Hiervoor heb je gedurende jouw levenspad de nodige af te vinken levensthema’s met bijbehorende levenslessen doorlopen. Je bent klaar, voor zover we ooit ‘klaar’ zijn, natuurlijk.

Ik blijf, hoe dan ook, inspireren en mensen individueel begeleiden op hun levenspad.
Ik zal, voor even niet veel tijd vrijmaken voor het inspireren via deze (nieuwsbrief en blog) weg. Voor diegenen die met smart zitten te wachten op mijn “Stap in je Grootsheid’ module…, ook deze ligt op de schrijftafel en pak ik t.z.t. uiteraard weer op.

Voor nu stap ik eerst zélf in deze grootheid. Precies zoals een ware leider betaamt; don’t tell them, show them. Waar Leiderschap heeft dan ook niets met volgen te maken. Waar Leiderschap neemt zélf de eerste stap, waarna deze inspireert én aanreikt hoe een ieder het zélf kan doen. Waar Leiderschap inspireert om in je éigen kracht te gaan staan.

Well, I WILL, as always. 🙂


~ Jacqueline

Laat hieronder een reactie voor me achter

6 Reacties

 1. Ciel

  🙏🏻🍀❤️

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   Namaste, Ciel.

   Antwoord
 2. Aleida Bouwman

  O yes, YOU can!! 😇🙏🏻❤️

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   One hundred percent, Aleida!

   Antwoord
 3. IJfje

  Kijk, dit noem ik weer een sterk staaltje van leiderschap.
  Dank Jacqueline, dank voor je doen, maar vooral dank voor je Zijn!

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   Dankjewel Ijfje.
   CHECK!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *