OVERTUIGINGEN WORDEN BELICHT.

door | jul 26, 2021 | Alle berichten | 0 Reacties

In deze tijd waarin we allen tot het uiterste gedreven worden, is het niet verwonderlijk dat we ons op bepaalde tijden afsluiten, zodra we over de door onszelf toegestane stretch heen dreigen te gaan.

We kunnen de nieuwe inzichten, waarheden die naar boven komen, het Licht raken, nog niet tot ons nemen.

Het Nieuwe past gewoon nog niet in “ons plaatje”.

Angst voor het onbekende, onmacht hoe te Zijn met deze nieuwe data maakt dat we ons (tijdelijk) afsluiten.

Het kan er gewoon nog niet in.

Het beeld wat ik erbij krijg is een speelbal voor kinderen met verschillende vormen aan gaten erin. De verschillende bijgeleverd blokken passen maar in één van de vele gaten: vierkant, rond, driehoek, etc. Je kunt nog zo willen doordrukken, het past alleen als de vorm hetzelfde is.

Zo werkt ‘t ook met onze brein. Er kan niet meer bij aan Nieuw als daar nog geen bewustzijn voor is.

De manier om hier doorheen te komen is, open blijven staan voor Nieuw, hoe onwaarschijnlijk het voor jou op dat moment ook voelt. Nieuwsgierig blijven naar andere zienswijzen. Het Nieuwe met open armen én mind ontvangen.

Ik verzeker je dat het Nieuwe, en al dat wat door Licht momenteel wordt onthuld aan zeer Duister, nog véél ongeloofwaardige aanvoelt dan je mind wellicht nu kan en wil binnenlaten.

Nadat je jezelf getraind hebt open te blijven voor datgene waar je bij voelt dat je “er moeite mee hebt om aan te nemen”, ga dan zelf verder onderzoek doen. Let er hierbij op dat je voor Nieuw geen geijkte paden dient te bewandelen. Daar vind je alleen oud en dat wat je vast wenst te houden in Oud. Hierin worden jouw eigen vastgeroeste overtuigingen alleen maar zichtbaar én bevestigd. Zonder dat je je dit realiseert houd je jezelf daarmee onbewust en onbedoeld vast aan dit Oud.

Dussss….

Terug naar je hart.
VOEL wat waarheid is voor jou. 
Voor dat moment.

Dat betekent dat Waarheid vormbaar is en blijft. Alleen door meer inzicht, bewustzijn op een bepaald onderwerp, thema te vergaren evolueert jouw waarheid. Keer op keer.

Mensen die dit vermogen in zichzelf niet aanspreken zie je nu met bosjes tegelijk “verdwijnen” in cognitieve dissonantie.
Ook dat is OK. Ieder volgt zijn eigen zielspad. Niemand weet wat dit pad voor die ander is, heck, dit weten de meesten niet van zichzelf…

Mocht je jezelf in een situatie bevinden, en in deze zeer onthullende tijden is daar geen ontkomen aan, wees mild naar jezelf en de ander. Uiteindelijk wil iedereen, op zijn bewustzijnslaag, het beste, voor zichzelf, de ander, de Aarde.

Daar zit de verbinding. In ons hart. Kun je dit voelen?

Oefen jezelf om het onwaarschijnlijke, niet voor mogelijkheid houdende scenario’s met een open mind te ontvangen.
Train je stretchvermogen.

Geheid dat je zult groeien.

En was dat nu net waarvoor je hier bent gekomen.


~ Jacqueline

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *