VRIJHEID KOMT VAN BINNENUIT.

door | nov 4, 2021 | Alle berichten | 0 Reacties

Wat een begin van november 2021! Er gebeurt zoveel behind the science dat je oren en ogen tekort komt om het bij te benen. Gelukkig hoef je je daar ook niet 24/7 mee bezig te houden. Ieder heeft namelijk zijn eigen rol gekregen om zich op de focussen.
Een president heeft nu eenmaal een heel andere rol aanvaard dan jij. Waarom je zo bezig houden met iemand anders zijn rol waar jij niet direct wat aan kunt veranderen?

Wat jij te doen hebt is je eigen rol vol passie te Leven.

Hiervoor dien je je focus terug te brengen op jezelf. Niet zo makkelijk als die buitenwereld ongecensureerd staat te schreeuwen. Manipuleert, verdeeld, discrimineert, fraudeert en ontelbare onzuiverheden ten tonele brengt. Op het moment dat jij niet in je eigen rol blijft, sta je al snel te trillen op je eigen grondvesten. Je raakt uit balans, doorziet het grote plaatje niet meer, je komt niet uit je woorden, je verschiet van kleur en valt uit jouw rol.
Niet zo handig als je jouw rol juist nu vol passie dient te vertolken.

Wat we momenteel in die buitenwereld gespiegeld krijgen zijn onze eigen angsten, beperkende gedachten en overtuigingen die alles bij hetzelfde wenst te houden. Dat geeft ons houvast. Per slot van rekening weten we dan waar we aan toe zijn. De wurggreep waarin we ons nu terugvinden laat ons echter helder zien hoezeer we onszelf hebben vastgezet, overgeleverd aan die buitenwereld.

Onze zelfgecreëerde levensthema’s met de bijbehorende levenslessen worden nu wel heel zichtbaar.

Om ons deze lessen te spiegelen hebben we diverse relaties in ons leven aangetrokken.
Zij spiegelen ons dat waar we vastzitten aan oud vertrouwd via de zogeheten emotionele navelstrengen. Een handje klapsysteem: ik geef mijn levensenergie in de vorm van tijd, zorg, aandacht, vrijheid aan jou in ruil voor zogenaamde veiligheid. Schijnveiligheid. Schijnvrijheid.

Emotionele navelstrengen werken niet anders dan de fysieke navelstreng tussen moeder en ongeboren kind. De ander voedt jou, opdat jij dit nog niet zelf kunt of wenst te doen.
Het grote verschil is dat de fysieke navelstreng noodzakelijk is om überhaupt tot leven te komen.
De emotionele navelstreng echter maakt zichtbaar waar jij nog niet zorgt voor jezelf en aan het overleven bent, via een ander zijn voeding. Niet zo handig als je weg wenst te gaan bij deze (wellicht toxische) persoon of deze persoon bij jou wenst weg te gaan of niet wenst te gehoorzamen aan regeltjes opgelegd door een demissionair kabinet die schaamteloos onze grondwet overtreedt.

De zogenaamde innerlijke kinderen, oftewel jouw levensthema’s en lessen, hechten via angst voor het onbekende vast aan de ander, buiten jezelf. Denken en blijven hopen dat out there je de veiligheid, (financiële) zekerheid, onderkomen, “liefde”, het verlangen gezien en gehoord worden zal brengen. Blijkt nu dat die buitenwereld een geheel andere agenda hanteert, dan jij voor ogen had!

Hoe kun je de focus op jezelf houden én een waardevolle rol spelen op dit mondiale toneel?

Door je bewust te worden dat out there een spiegel is om in te (door)zien waarin je jezelf nog tekort doen, je afhankelijk opstelt, slaafs doet wat de ander zegt dat goed voor jou zou zijn.
Oefen jezelf te gaan doorzien dat die buitenwereld jou op een diepere laag uitnodigt de veiligheid, zekerheid, gezien en gewaardeerd voelen en ware Liefde in ons zélf terug te vinden.

Deze staat van vrij-zijn bereik je door dit alles éérst aan jezelf te leren geven, pas dan kun je de afhankelijkheid in de vorm van deze emotionele navelstrengen loskoppelen van die ander.
Terug, van hun waarheid dienen, naar je eigen waarheid Leven.

Hoe glashelder spiegelt dit ”afhankelijk voelen als slaaf van een out there systeem” ons!

Wat we te zien krijgen is dat velen niet écht bereid zijn 100% verantwoordelijkheid te nemen voor hún leven, zichzelf klein houden, out there dient het voor hun te doen. Alsof een ander ooit weet wat het beste is voor jou! Gedrag vertonen wat een kind doet bij een ouder, echter zijn we allen al lang het nest uitgevlogen. We gedragen ons alleen nog zo!

Zolang deze kindsdelen dit alles nog out there wil halen, hebben zij deze out there nodig om te overleven. Deze enigszins naïeve en onbewuste grondhouding maakt je afhankelijk en slaafs aan een systeem én anderen die jou maar al te graag klein wenst te houden. Jij geeft hiermee jouw levensenergie weg aan een out there die vaak geheel eigen plannen heeft, met jouw levensenergie als voeding. Weet dat dat geheel niet ten gunste van jou is!

Jij mag elke dag opnieuw kiezen voor jouw béste versie. Leer hiervoor te luisteren naar je hart. Zij klopt (letterlijk) voor jou. Ze Weet de weg voor jou. Het is dan ook méér dan OK trouw te worden én blijven aan jouw hart. Dit is namelijk dé voorwaarde om überhaupt terug te komen in verbinding met Liefde voor jeZelf.

Er is maar één weg om uit deze wurggreep door buiten opgelegd te komen en dat is de weg naar bINnen. Jouw onverwerkte kindspijnen/levenslessen/thema’s te doorvoelen, helen en integreren in jou, opdat jij out there als overlevenslijn kunt loslaten. Je realiseert je dan dat je out there niet meer vanuit “need” nodig hebt voor jouw voortbestaan. Door dit innerlijke transformatieproces aan te gaan zul je steeds meer gaan voelen dat je één wordt met wie jij in Wezen bent: Liefde.
Je voelt innerlijke rust, diep vertrouwen.

Je bent thuis in jeZelf.

Je bent VRIJ!

TIP.
Om je mind tot rust te brengen, maak dagelijks tijd je dag te beginnen met mediteren. Ga de natuur in, ga Aarden, spreek je dankbaarheid uit en wees Liefdevol naar jezelf toe.
Ervaar je veel onrust, stress dan kun je jezelf resetten door naar Theta waves te luisteren.

NOTE.
Ik begrijp dat deze zeer nijpende situatie waarin we ons allen mondiaal bevinden heel heftig is. Velen voelen zich verslagen en diep machteloos. Op een bepaalde laag is dat ook zo. Persoonlijk ken ik deze emoties maar al te goed. Niet nu, maar jaren geleden toen ik mijn eigen innerlijke demonen diende te erkennen en aan te kijken. Hoe furieus, verdrietig en diep machteloos ik me toen voelde, is met geen pen te beschrijven. Op dit moment kun je dit wellicht heel goed begrijpen én meevoelen.

Weet dat ik in deze huidige tijd deze angsten en diepe machteloosheid niet meer ervaar. Ik bevind me zeg maar op een laag in mezelf waarin ik zoveel meer overzicht heb over wat er momenteel van ons allen gevraagd wordt. Ik voel een diep Weten dat mij rust geeft en vertrouwen dat alles goed komt.

Ervaar jij dit nu niet zo, dat begrijp ik. Waarschijnlijk veroorzaakt de onophoudelijke toename van de druk op jouw pijnpunten je deze emoties. Niets is wat het lijkt. Ook wat jou wordt voorgeschoteld door die doorgedraaide buitenwereld. Alles is erop gericht dat wij wakker worden. Deze tijd heet niet voor niets The Great Awakening. Wakker worden uit de droom-staat. Aan jou om jezelf te bevrijden uit deze wurggreep.


Wens je tijdens dit proces meer inzicht, opheldering, begeleiding en een liefdevolle omarming?

Weet dat je dit wel zelf dient te doen lieverd, niet alleen.
Met Liefde sta ik naast je en loop ik een tijdje met je mee.
Voel je vrij, dat ben je namelijk!

JA, ik wens dat je met me meekijkt welke levenslessen ik mag aankijken en helen!

~Jacqueline

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *