WANT TO FIND LOVE?

door | aug 25, 2021 | Alle berichten | 0 Reacties

FALL IN LOVE WITH YOURSELF FIRST!

Zijn we van kinds af aan niet geconditioneerd om gericht te zijn op de ander als het over liefde gaat, de prins op het witte paard, de prinses hoog in de toren? En dat niet alleen, ze leven nog lang en gelukkig ook nog! Tja, en dan de realiteit.

Voor velen blijkt dit toch niet zo’n sprookje te zijn (geworden).

Hoe kun je Liefde ervaren, geven, delen en ontvangen als je jezelf zo richt op de ander? Die ander zal ons gelukkig maken, ‘als hij/zij er maar eerst is, dan….’. Is dit nu net niet waar we uiteindelijk allen achter (mogen) komen, dat ware geluk dat we zoeken zich reeds ín ons bevindt.

De eerste en de moeilijkste stap voor velen is éérst Liefde voor jezelf te gaan voelen, pas dan en dán alleen kun je Liefde ervaren en delen met de buitenwereld. Wat je niet ‘hebt’ kun je niet geven, toch? Halen vanuit ‘innerlijke tekorten’ bij de ander heeft niets met Liefde te maken. Denk hierbij aan (schijn)veiligheid, (schijn)zekerheid, status, financiële ‘zekerheden’, verzorgd worden, aandacht krijgen, enzovoort.

Ik noem dit de emotionele navelstreng: je haalt bij de ander wat je jezelf nog niet geeft. Enig idee wat er met jou gebeurt als ‘die ander’ jouw navelstreng niet meer voedt? Yep, dan ervaar je per direct je eigen innerlijke tekorten, dát wat je jezelf nog niet hebt gegeven.
Hoe mooi is dat!

Zijn relaties niet geweldige spiegels om ons te laten zien dat wat we dachten dáár te kunnen halen, éérst aan onszelf te mogen leren geven?

Leer jezelf eerst VOLledig te vullen met liefde, pas dan zal ware Liefde je pad kruisen. Niet eerder.
De vraag is of jij bereid bent dit, op gezette tijden eenzame en pijnlijke, innerlijke pad te doorlopen. Hier is de nodige moed, doorzettingsvermogen, focus, vertrouwen, overgave aan en Liefde voor nodig. Ben jij klaar voor Liefde?

Relaties spiegelen ons dan ook het beste hoe jij jezelf Liefde kunt leren geven. Ze zijn er dan ook voor jou om in de spiegel te kijken. Durf jij in deze spiegel te kijken?

Speciaal hiervoor heb ik een formulier ontworpen waarin je aangeeft wat jij tegenkomt in jouw Relaties. Welke vorm dan ook: partner, vrienden, collega’s, werkgever, familie. Ja, zelfs met dieren heb jij een relatie en spiegelen jou.

Wens je hierin helderheid, opdat jij Liefde in jezelf leert kennen?
Vul DIT FORMULIER in en ik stuur je een uitgebreid persoonlijke mail waarin ik je laat zien wát die specifiek relatie jou wenst te spiegelen over je eigen Liefde.

Relaties, geen ontkomen aan jezelf.

~ Jacqueline


Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *