Focus

Focus

Focussen is aandacht geven aan iets van binnen dat nog niet helder is en waarvan je voelt dat het hoort bij iets in je leven. Als je bij dat ‘iets’ stilstaat op een liefdevolle, uitnodigende manier, krijgt het de kans zich te ontvouwen en zijn eigen verhaal te vertellen. Het wordt duidelijk waar het echt om gaat. 

Bij focussen ben je niet bezig met het steeds opnieuw beleven van je gevoelens of emoties, en ook niet met van alles uitplussen over jezelf en verklaringen zoeken. Het is een proces van luisteren naar wat je lijf je aanreikt en met aandacht en respect stilstaan bij wat er daar vanbinnen ís, zonder oordeel, en zonder meteen een oplossing te willen. Het verrassende is dat er op een heel diep niveau verandering ontstaat; je lichaam weet zelf hoe deze weer in balans kan komen.

Dezelfde situaties blijven zich aandienen totdat jij ze erkent en doorvoelt

Merk je dat je jezelf steeds weer in situaties bevindt waarin je dezelfde issues, pijnen en uitdagingen tegenkomt? Ze zijn er vóór jou en blijven je uitnodigen totdat je bereid bent naar binnen te gaan en deze gevoelens en emoties te doorvoelen. Pas dan en dan alleen zullen deze gevoelens en emoties jou loslaten. Gewoon daar ze door jou doorvoeld en erkend zijn.

Focussen neemt je op een rustige en liefdevolle manier mee naar binnen, naar die delen in jou die jij tot nu toe wellicht liever niet (meer) aan het daglicht bloot wilde stellen. In deze geleide focusmethode leer je de weg terug in jezelf te vinden.

Leren focussen, iedereen kan het

Sommige mensen focussen van nature; zij hebben een soort naar binnen gerichte, luisterende aandacht voor wat er lijfelijk in hen omgaat. De meeste mensen moeten het (opnieuw) leren. De één leert het wat makkelijker dan de ander, net als dansen of zingen. Voor een ieder die hierin graag begeleiding wil, is deze Focusmethode.

Het werkt

Zodra je hebt geleerd te focussen, beschik je over een vaardigheid die je in je verdere leven kunt toepassen, op allerlei momenten, in allerlei situaties. Focussen helpt je bijvoorbeeld om erachter te komen wat je werkelijk voelt en wat je echt wilt; je leert op een positieve manier met zelfkritiek om te gaan.

Kortom: met deze methode heb je een praktische tool in handen om jezelf, keer op keer, te begeleiden naar meer heelheid en innerlijke balans.

wat brengt deze focusmethode jou?

Je leert te voelen wat er in jou leeft en gehoord wil worden, door jou.

Je leert de innerlijke weg terug in jezelf te lopen. 

Je krijgt helderheid in welke emoties en gevoelens geblokkeerd zijn.

Je doorvoelt op een liefdevolle manier wat er nog doorvoeld mag worden.

Je heelt oude pijnen.

Je leert zelfredzaam te zijn in het helen van pijnen, ervaringen en emoties.

Je ervaart innerlijke rust die lang aanhoudt en zich uitbreidt naarmate je dit proces vaker doorloopt. 

Je bouwt een vertrouwensband met jezelf en je lichaamsbesef op.

Je voelt je meer in balans.

Je ervaart nadien fysieke en emotionele ontspanning.

Grote en kleine positieve veranderingen zullen zichtbaar worden in je dagelijkse leven.

Je voelt je krachtiger, helder en meer gefocust.

Jouw investering

€85,= incl. btw