THE DARK NIGHT OF THE SOUL

door | nov 18, 2021 | Alle berichten | 4 reacties

We bevinden ons momenteel mondiaal midden in de Dark night of the soulfase. De fase waarin alles verloren lijkt. De fase van grote ontreddering, onmacht, diepe angst en geen weg meer eruitzien. Killer en kouder dan dit kan het niet meer worden. Herkenning?

Wat nu als ik je zeg dat dit een heel wezenlijk onderdeel is van The Great Awakening?
Juist op dat moment waarin je het gevoel hebt “dood” te gaan, met je rug tegen de muur te staan, overgeleverd aan Duister, het gevoel in een diep gat te vallen, er niets meer aan te kunnen veranderen, brengt de verlossing. De totale ontreddering is hét moment waarop je niets meer anders kunt dan je overgeven. Los te laten, je laten vallen, steeds dieper en dieper het ogenschijnlijk oneindige Duister tegemoet. De feminiene energie in jou wordt wakker én aangesproken. Dit is de kant in ons die we jaren, eeuwen hebben weg geschoffeld. De kant van je gevoel waar je intuïtie je wakker maakt, jij je Weten weer hoort en deze zegt; ‘dit klopt niet, zo eindig mijn leven niet!’

De crisis wordt groter tot de zogenaamde ‘Dark night of the soul’ zich ontvouwt.


Deze staat van bewustzijn is belangrijk in het wakker worden van onze Ziel. Of liever gezegd, dat jij wakker wordt en je verbinding bewust gaat leggen met jeZelf, je Ziel. Dat wat veel groter is dan jij als mens, het poppetje hier op aarde die haar/zijn rol in dit grote aardse spel speelt.

Dit innerlijk te doorlopen proces van angst en totale onmacht tot op het bot ervaren, is een diepe bewustwording van het ontbreken van het contact met je Ziel. Het is het ervaren van een totale innerlijke duisternis. Er is geen andere oplossing meer dan overgave, te stoppen met de strijd. Tegen jezelf, je Ziel. Pas op het moment dat je deze staat van Zijn hebt bereikt,  ben je in staat jezelf bij elkaar te rapen. Te gaan staan. 100% verantwoordelijkheid terug te nemen over jouw Leven. Je te herinneren dat je een soeverein Universeel Wezen bént, VRIJ bent. Altijd al geweest. Jij was het zelf die voor de mind programmering van Duister was gevallen.
Je wordt wakker. En hoe!

Je zou kunnen zeggen dat the Dark night of the soul een diep reinigingsproces en 100% gegarandeerd een omslagpunt in je leven is. Het is de ontdekking dat alles wat belangrijk leek, helemaal niet belangrijk was. Het is de omslag van overleven en geleefd worden vanuit je hoofd, naar Leven vanuit je hart, het communicatiekanaal met jeZelf. Het is de ontdekking dat leven zonder zekerheden juist heel rijk, voedend en avontuurlijk is. Niet voor niets schrijven mensen na afloop vaak boeken over deze periodes. Ik ook. Ter inspiratie.

Het Universum van zijn kant probeert de verbinding met jeZelf en daarmee met het Universum te herstellen door je in contact te brengen met je Ziel. Het doet dit in de regel door een crises te creëren die je dwingt om naar binnen te gaan. Denk hierbij aan een scheiding, overlijden van een dierbare, ontslag, faillissement, burn-out. Of zoals nu mondiaal ons laat zien: dolgedraaide angstscenario’s, ‘lockdowns’, verplichtingen en uitsluitingen als je niet blijft voldoen aan de grillen van Oud.

Liever dan alle pijn die zo’n crises ons brengt te doorvoelen, trachten we maar al te vaak krampachtig oplossingen in de buitenwereld te zoeken voor onze crises en wensen weer terug te keren naar de oude situatie: een leven vanuit angst zonder Zielsverbinding.

Dat gaat nu niet meer lukken, lieverd! Dat tijdperk is namelijk afgesloten. Dat is wat je nu buiten je gespiegeld ziet afbrokkelen.
Oud is OuT. STOP dan ook met jezelf eraan vast te houden uit angst om te gaan Leven.

Het herstel van het contact met je Ziel gaat gepaard met de ontdekking dat het universum rondom je op een wonderbaarlijke manier voor je zorgt. Op het moment zelf is de ‘Dark night of the soul’ een zeer heftige en beangstigende ervaring, I Know, echter eenmaal doorleefd ervaar je diepe dankbaarheid voor alle lessen, ervaringen en ware wonderen die je hebt mogen ervaren.

Je verbinding met het Universum is eenmaal doorleefd weer geopend, deze keer van binnenuit.

Velen hebben in hun leven reeds meerdere levenslessen op hun bord gehad die ze echter liever lieten liggen. NU is dan ook de tijd waarin we massaal onze eigen demonen gespiegeld krijgen in de wereld. Wat we daar zien is de leegte die we jaren achternaholden in die buitenwereld. Deze leegte is de spiegel waarin jij dient te leren kijken, lieverd. Jíj voelt je leeg. Je Zielsverbinding is verbroken, vanaf jou kant bezien. Je bevindt je in je ego, angst gedreven. Alle door het ego aangedragen ‘oplossingen’ werken niet, daar ze tegen de wil van het Universum en tegen de wil van je Ziel ingaan. Lees mijn boek ‘Volg het hart, HET KLOPT! De angst voorbij’ hierover nog maar een keertje.

The Dark night of the soul, nog niet eens zo’n gekke manier om ons massaal wakker te maken.
Grof wakker schudden, kun je het beter noemen. This is your WAKE-UPcall!

Voel je volledig vastzitten, depressie en weet je niet meer hoe je hier ooit uit kunt komen?

Reik uit! Dit is de tijd van verbinden.
Met Liefde en veel Licht kijk ik (gratis) met je mee.

~ Jacqueline

Laat hieronder een reactie voor me achter

4 Reacties

 1. Lidy

  Ja zo ervaar ik het ook. Ben rustig van binnen, vol vertrouwen en liefde. Leef mijn leven in verwondering over al het goede dat het mij bied.
  Dank je wel Jacqueline 🙏😘

  Antwoord
  • Jacqueline

   MOOI Lidy. Fijn dat je vanuit vertrouwen je eigen weg volgt. Proud of you!

   Antwoord
 2. Mariëtte (TuinHarmonie.nl)

  Zo blij met wat je hier schrijft! Shine your light, lieve Jacqueline, jouw vertrouwen straalt zo mooi uit naar mij en mag iedereen die jou volgt bereiken.

  Voor mij wordt de darkness ook steeds zichtbaarder in mezelf en om mij heen. Het laat mij inderdaad zien hoe belangrijk mijn eigen gevoel, intuïtie, levensvisie en plan is. Dicht bij mezelf blijven en mijn kwetsbaarheid inzien en vanuit liefde voor mezelf tonen, geeft opluchting, verlichting en flow van energie. Mijn diepste bron is licht!

  Ik zit met een levensgrote vraag over het stoppen met mijn medicatie. Ik heb het gevoel dat mijn body de kankermetastasen in samenwerking met de medicatie heeft opgeruimd. Mijn mind is vrij. Mijn energie is nog laag. Ik leef gezond en geniet van de natuur op onze nieuwe plek in Italië. De natuur is er zo stil, schoon, puur en positief. Alles wijst erop dat het universum mij het beste biedt. Er zijn talloze obstakels en toch? Zijn het tekens van het universum? Ze vallen steeds op hun plek. Weet ik innerlijk het antwoord al? Ik mag leven en doorgaan om mijn dromen waar te maken. Ik vertrouw erop dat mijn lijf gezond is, dat mijn bijdrage aan onze aarde van belang is, dat mijn liefde voor planten en tuinen het leefbaar houden van onze natuur stimuleert, dat ik inspiratie en kleur breng waar dat gewenst is. Mijn leven en bijdrage zijn waardevol.

  Lieverd, jouw inspiratie en liefde is voelbaar, warm en open. Dank je wel, Mariëtte Verlaan

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   Lieve zo dappere Mariëtte!

   Dank voor je doorvoelde woorden.

   Je hebt reeds zoveel donker opgeruimd, voor jezelf en daarmee voor anderen.
   Je bent zéér waardevol en staat op het punt in volle bloei te komen.
   Jouw tijd is aanstaande, lieverd.

   Open je armen maar, verwelkom Nieuw.
   Het is er al.
   Je hoeft je er alleen voor te openen en toe te staan.
   That’s ALL.

   GENIET in Italië!
   Liefs, Jacqueline

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *