Mannen huilen niet

door | sep 26, 2020 | Alle berichten, Zelf | 0 Reacties

Dit is een wel zeer oude overtuiging die wij maar al te vaak met de paplepel hebben ingegoten gekregen. Mannen, én steeds meer vrouwen by the way, dienen sterk te zijn.
Ver-man je! We sluiten hiermee echter ons gevoel af, alsof wij allen niet gevoelsmensen zijn en dus voelen!

Deze sterk beperkende overtuiging zet mannen en daarmee onszelf maar al te vaak vast in ons hoofd, daar waar ons ego graag de controle wenst te houden. Over ons.
Het ego doet er alles aan om niet te voelen. Door te voelen kom je namelijk in contact met jezelf en al dat wat er (nog) in jou leeft, gehoord, gevoeld én geuit wil worden. Door jou!

In mijn praktijk ontmoet ik geregeld mannen die bijna trots met me delen dat ze al zeker 20/30 jaar (!) niet meer hebben gehuild. Alsof het een zeer positief gehaalde score is?!

Hoeveel moeite hebben zij om weer écht te voelen wat iets of iemand nu met hen heeft gedaan. Wat een weg om überhaupt uit het hoofd terug te komen in hun hart.

Wat hebben mannen een MOOI HART! Zo kwetsbaar (= kracht!), zo zacht, zo liefdevol. Persoonlijk vind ik mannenharten prachtig.

Voordat mannen “het achterste van hun tong” laten zien…

In een veilige omgeving durven zij zich te laten zien en vaak is dat niet “onder de mannen”. Daarin hebben ze gevoelsmatig zoveel hoog te houden.

Juist hun levenspartner is in staat hun hart te openen. Jij als partner hebt de key gevonden van hun hart en hebt dit, wellicht tot een bepaalde hoogte, weten te openen.

Dit verder openen gaat echter alleen als jij als vrouw (levenspartner) jouw hart durft te openen. Deelt wat er in jou leeft en al dat wat jij ervaart en voelt. Niet vanuit frustraties klagend, zeurend, oordelend naar de man, maar liefdevol en open.
In verbinding met jouw hart.

Wellicht zijn wij als vrouwen minder afgeremd door overtuigingen en beperkende gedachten wat huilen betreft, het blijkt dat dit openen van hun hart en open delen voor veel vrouwen ook moeilijk is. Jezelf openen, je over durven te geven aan en los te laten wat jou ten diepste raakt, is niet zo makkelijk als dat het lijkt.

Ik heb het hier trouwens niet over het zogenaamde slachtoffer huilen, de “kijk mij zielig wezen” huilen. Dit zijn tranen die nooit stelpen. Een emmer met een bodemloze put. Hierin zit geen liefde én geen verbinding met je eigen hart. Zou dát zijn wat mannen voelen als je je op deze manier ontlaad en maakt dat ze zich afsluiten voor jou?
Ze voelen instinctief dat je vanuit je hoofd, je ego, huilt en aandacht vraagt. Deze manier van uiten is geen uitnodiging voor een man om zijn hart verder te openen en zijn diepste ziele roerselen met jou te delen.

Hij voelt, wellicht onbewust hiervan, dat je in je hoofd zit en blijkt hij juist door dit hoofd zijn gevoel te hebben moeten afsluiten. Dit is dus niet de manier om de man de ruimte te geven zijn verdriet en vaak diepe onmacht met jou te delen.

Huilen vanuit je hart blijkt nog niet zo makkelijk te zijn.

Een vraag: wat gebeurt er met jou als iemand diep geraakt is en open huilt?
Voel je dan compassie en liefde voor deze persoon, opent jouw hart zich niet direct? Precies!

Om zo open onze emoties te durven delen hebben we een dosis moed nodig en blijken mannen dit meer dan genoeg te bezitten!

Wat zou de wereld mooi zijn als we allen ons hart wijd open durfden te zetten, voor onszelf en daarmee de ander en eruit lieten stromen wat zich daar bevindt, dus óók ons verdriet.

Tot die tijd blijf ik mezelf oefenen om open te ZIJN, opdat ik niet alleen mezelf maar ook anderen en m.n. mannen mag herinneren hoe mooi ze zijn als ze (durven te) huilen!

Lief mens, je bent prachtig, zó zacht en open als je huilt!
Laat je nooit meer iets anders wijsmaken!

Heeft deze blog je geraakt en wens je open te kunnen delen wat er in je hart leeft, ook en wellicht juíst als het gaat over je verdriet, onmacht en pijn?
Weet dat je dit proces niet alleen hoeft te doen, wel zélf.

Dat is héél iets anders.

Heb je vragen of wens je dat ik met je meekijk waar jouw huidige situatie jou voor uitnodigt om aan te gaan in jezelf, wil je hierin meer inzicht verkrijgen of wellicht zelfs ondersteuning bij, voel je VRIJ!

Met LIEFDE kijk ik met je mee en beantwoord ik je vragen.

Ik beloof je dat ik je met open hart ontvang.

Neem hiervoor contact met me op: (06) 13 22 70 71.
Je bent van harte welkom!

Voor nu eerst maar weer even rustig worden en voelen wat dit alles met je heeft gedaan.

~ Jacqueline 

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *