WEERSTAND.

door | mrt 22, 2021 | Alle berichten | 2 reacties

Deze tijd, waarin de buitenwereld zichtbaar veel voor ons wenst te bepalen, wekt de nodige weerstand op. En niet voor niets. De opvoerende druk van buitenaf, drukt als ware de weerstand ín ons, waar wij eerder niet bewust van  waren, naar de oppervlakte. Wij hebben vele verschillende vormen van weerstand waar we ons niet bewust van zijn. Denk hierbij aan weerstand om te veranderen, oud los te laten en/of te voelen wat er in ons leeft qua emoties en gevoelens en deze te erkennen.

Weerstand kan in een diversiteit aan thema’s gespiegeld worden: in een relatie die niet meer werkt, werk waar je passie al lang geleden voor doodgebloed is, een verslaving die je weghoudt bij voelen wat er in je leeft, de manier waarop jij naar iets (koppig) blijft kijken, wegduiken in anderen, opleidingen, zorgen voor, etc. van alles om onder deze constant weerstand uit te willen komen. We Weten op een diepere laag echter wel wat er áchter die weerstand zit. We zijn nog niet zo ver om hier 100% verantwoordelijkheid voor te nemen. De weerstand geeft ons geen prettig gevoel en we wensen de controle te behouden over de situatie. Angst voor verandering, loslaten houdt ons gevangen.

Zie het als een badeendje onder water drukken. Hoe hard je ook weerstand geeft om het onder water te houden, uit het zicht te houden, des te harder drukt deze omhoog om naar boven te komen. Zie je het beeld?

We zetten ons eigenlijk zélf vast. Denkende dat dit ons veiligheid, zekerheid brengt, echter houden we met deze weerstand het oncomfortabele gevoel of de vaak ziekmakende situatie juist in stand. Weerstand nodigt je uit om juist het tegenovergestelde te doen: los te laten van oud, te veranderen. Het diepe, het onbekende tegemoet te springen.

Blijkt dát is in deze tijd harT nodig. Sterker nog, we worden met al deze weerstanden in ons, én buiten ons gespiegeld uitgenodigd van de geijkte paden af te wijken en nieuwe pad te gaan bewandelen, te creëren! Paden die we nog niet kennen, gebaseerd op Vertrouwen, Verbinding, Vreugde en Liefde. Heel anders dan de op controle, macht, manipulatie, angst en verdeeldheid gerichte weerstand waar we momenteel mee te dealen hebben, zeg maar.
Tja, wat de boer nie kent, vret tie nie, toch?

Achter weerstand bevindt zich juist datgene wat gezien wenst te worden, omarmt wenst te worden. Door jou! Je wordt uitgenodigd dat waar je zoveel weerstand in ervaart te omarmen. Dat je er naar KIJKT, het ERKENT en dat je het VOELT.  De pijn, het verdriet, de rouw, de onmacht, niet weten hoe verder, dat waar je eerst voor weg bleef lopen.
Weerstand is niets anders dan negeren, niet erkennen van een GEVOEL dat dóór jou heen wenst te gaan. Dit gevoel zit als ware ín jou vast en door er weerstand op te zetten, blijft het vastzitten, in jou. Dit kan jaren en jaren zo doorgaan.
NU is het alleen niet meer mogelijk om dit nog langer onder water te houden. De druk om al deze gevoelens in jou te erkennen is gewoon véél te groot!

Hoe OPbouwend omgaan met weerstand?


Vraag jezelf af:
Negeer ik gevoelens die mijn aandacht vragen?
Leid ik mezelf af om deze gevoelens te voelen?
Negeer ik iets wat zich in mijn gezichtsveld aandient?

Word je bewust dat weerstand er is om je helder te maken dat jij vasthoudt aan een persoon, werk, situatie, verslaving, beperkende gedachten, etc. die JOU niet meer dienen en je uitnodigt ruimte in jouw leven te maken, voor nieuw. Plaats te maken voor iets veel meer aansluitend bij wat er in JOUW hart leeft én geleefd wenst te worden.

En nee je hart volgen is niet egoïstisch!
Het is juist je ego vol met angsten, controle en beperkende gedachten die je vast wenst te houden, aan dit oud. Weet je nog de input uit mijn boek: Volg je hart, HET KLOPT! De angst voorbij? Deze input is NU meer dan ooit actueel én toepasbaar. Lekker praktisch dus. Daar houd ik van.

Mooi mens, ervaar je momenteel weerstand in je leven?
STOP met jezelf te verstoppen achter weerstanden!
Het is tijd om te gaan staan voor jouw waarheid.

Heb je geen idee hoe je dit alles aan moet vliegen en wens je zoveel meer INzicht wáár deze weerstanden je voor uitnodigen, weet dat ik met liefde met je meekijk. Uiteraard is dit gratis.

Jij bepaalt óf je jezelf blijft vastzetten of bereid bent in beweging te komen.
Weet dat je het wel zélf dient te doen, niet alleen.
Voel je nu weerstand?
PRACHTIG, de boodschap is voorbij de weerstand gekomen.
Jij bent aan zet!
Weet dat je van harte welkom bent.

Hartegroet, Jacqueline  

Laat hieronder een reactie voor me achter

2 Reacties

 1. Ancella

  Ik zou graag eens een sessie willen aangaan

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   Hi Ancella, je bent van harte welkom!

   Ik heb daarvoor je mobiele nummer nodig, dan bel ik je om een afspraak in te plannen.
   Uiteraard mag je mij ook bellen: 06-13 22 70 71.

   Hartegroet, Jacqueline

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *