BASISANGST NR. 1 => Angst voor afwijzing.

door | sep 8, 2021 | Alle berichten | 2 reacties

Als er iets is waar wij mensen bang voor zijn, dan is dat wel de angst om afgewezen te worden, kritiek te krijgen en dat men uit de groep wordt gestoten. Hieronder ligt een diep basisinstinct: alles doen om te overleven. Overleven van de soort ligt hieronder, diep verscholen achter vele technieken om maar niet te worden afgewezen door die ander. Dit overleven gaat nu eenmaal niet als je buiten de groep komt te liggen, zo denken we massaal.
We verkopen zelfs onze ziel ervoor.

Als we anno 2021 rondkijken zien we dat deze angst zeer sterk aan de oppervlakte is gekomen. Andersdenkenden worden weggezet als ‘wappies’, worden verstoten uit de groep, alsof zij ‘niet goed zouden zijn’. Zonder dat ik hier verder inga op de diepere boodschap die deze ‘wappies’ willen overbrengen, zien we hier een verdeeldheid opgewekt worden. We zetten onszelf en de ander onbedoeld vast in een verdeel en heerscultuur.
En niet voor niets. Ego houdt zichzelf in stand door weerstand op te bouwen, waarbij energie tegen elkaar aanbots. Zo wordt er levensenergie opgewekt waarmee het ego in leven kan blijven. Van jouw levensenergie!

Angst om buitengesloten te worden is dan ook een zeer lucratieve ingang om mensen vast te houden in de derde dimensie waar angst heerst. Zeker een waardevolle levensles om te doorleven, zeer onprettig om in te verblijven. Kijk alleen maar eens hoe deze verdeel en heerstechniek wordt toegepast om ogenschijnlijk onze vrijheid terug ‘te kopen’. Pas als we ons laten inspuiten en een ‘paspoort van goed, lees gehoorzaam gedrag’ kunnen overhandigen, mogen we onze vrijheid terugkrijgen.

Wat velen vergeten zijn is dat vrijheid ons basisrecht als mens is. Wij zijn een soeverein Wezen, een afsplitsing van de Bron. Wat we hier op aarde momenteel te zien krijgen is hoe ego een tovenaar is in het omdraaien van feiten, voor eigen gewin. Dit ‘ongezien’ omdraaien van de feiten kan alleen bij onbewustheid worden bewerkstelligd. Velen die vanuit de derde dimensie in angst overleven, denken vanuit onbewustheid dan ook écht dat dit hun hun vrijheid terug zal geven. Niets is minder waar.
Ego blijft jouw levensenergie nodig hebben om te overleven en zal eenmaal geprikt weer andere trucs uit de kast halen om je vast te houden in deze derde dimensie. Op deze manier zul je jezelf nooit kunnen bevrijden uit de angst en verdeel en heerslaag waar het ego heerst.

Er is een manier om hieruit te komen en dat is dóór je eigen angst om anders te zijn en afgewezen te worden heen te gaan, jezelf te bevrijden in plaats van hopen je vrijheid terug te krijgen via het geschetste vrijheidspaspoort. Jezelf ontdoen van je eigen demonen ín jou die bang zijn om jezelf te mogen zijn. Jezelf realiseren dat jij een soeverein mens bent en dat níemand buiten jou voor jou bepaalt wat jij mág doen om in vrijheid te kunnen leven. Je bént vrij!

Zolang je angst hebt voor afwijzing, het open uiten van jouw waarheid, bevind je je in het ego. Deze wenst jou daar maar al te graag vast te houden. Je wordt uitgenodigd je dit gegeven bewust te worden en je te gaan herinneren dat jij vrij bént.

Eenmaal op het pad van bewustwording zul je gaan doorzien dat deze angst voor afwijzing niet zozeer van die buitenwereld afkomstig is. De buitenwereld is een spiegel voor jou om in te kijken en dan is er geen ontkomen meer aan om de grootste afwijzing te aanschouwen: de afwijzing van jezelf.
Zolang jij jezelf afwijst, jezelf onderaan zet, anderen belangrijker vindt dan jezelf, ontkom je er niet aan buiten je nog véél meer angst voor afwijzing tegen te komen. Je hebt blijkbaar nog een spiegel nodig om in te kijken.

Met andere woorden, dat wat we in deze tijd omhoog zien komen in de buitenwereld zijn de demonen van de mensheid in zijn geheel. Niets om bang voor te zijn, wel zéér alert blijven om niet meegesleurd te worden in de angsten van anderen.

Hierbij is er maar één weg te gaan en dat is de weg om jouw hart te leren volgen. Mijn eerste boek heet dan ook niet voor niets: Volg je hart, HET KLOPT! De angst voorbij’. En já, dat betekent dat je ‘anders’ wordt dan degenen die nog niet bereid zijn hun eigen demonen aan te kijken en te helen. Die hun blikveld naar buiten gericht wensen te houden. Je ontkomt er dan ook niet aan, tijdens dit pad van bewustwording, om ‘uit een groep gestoten te worden’. Dit is onderdeel van het proces, niet meer opgaan in een groep, je eigenheid, je eigen Wijsheid uit te dragen is nu eenmaal onderdeel van die Aardse spel.
Dát wenst ego niet. Vandaar deze basisangst voor afwijzing, gecreëerd voor jou, om jezelf bewust te bevrijden uit deze greep van het ego. Niet om er in vast te blijven zitten.

Dit pad van je hart volgen nodigt je uit uit te zuiveren, dat wat voor jou niet meer zuiver voelt, los te laten. Keer op keer weer. En met elke keer dat je kiest vanuit je hart voor jezelf in plaats van ‘de groep’, neemt jouw kracht toe. Deze kracht heb je weer nodig voor de volgende stap die je mag zetten om jezelf uit de greep van het ego te bevrijden. Je ontkomt er niet aan op een gegeven moment zichtbaar te worden. Op dat moment word je uitgenodigd jezelf in al je kwetsbaarheid te laten zien. Kwetsbaarheid is kracht. Je openheid is kracht. Je naaktheid is kracht. Je hebt deze status verdient! Je dient het te laten zien!

Kun je zien dat niemand je meer kán raken of uit een groep stoten, juist als je trouw blijft aan jezelf in verbinding mét jeZelf, je Bron, Liefde?

Waar je bij Angst voor afwijzing voor wordt uitgenodigd is grenzen aangeven. Nog zo’n mooi thema. Lees hier meer over in de blog: GRENZEN AANGEVEN.

~ Jacqueline
Laat hieronder een reactie voor me achter

2 Reacties

 1. Carin Van De Riet

  Fijn Jacqueline om in de basis van angst te kunnen kruipen. Ik ga de komende tijd proberen om heel wat jassen uit te doen. Of het nodig is en in welke mate ga ik uitzoeken. Fijn dag Carin

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   FIJN je bereidheid te voelen om je eigen gecreëerde demonen (angsten) aan te gaan kijken, dappere vrouw!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *