BASISANGST NR. 6 ANGST VOOR DE DOOD.

door | okt 12, 2021 | Alle berichten | 4 reacties

De laatste angst die ik hier met je bespreek is wellicht de meest complexe van allen. Dit heeft met het fenomeen dood te maken. We zijn in ons leven in de derde dimensie bang gemaakt voor de dood. Dood is een woord waarin zoveel angst schuilt. Dit heeft met dogma’s en stigma’s te maken vanuit geloofsovertuigingen en onwetendheid.

Op het moment dat je je bewust bent geworden wie jij bent, doorzie je dat de tijd hier op de aarde van tijdelijke aard is: levensthema’s met bijbehorende lessen doorleven waarna je weer opgaat in het geheel, Bronenergie. Dood is dan geheel niet-dood. Je laat je aardse jas in de vorm van je lichaam achter en je Ziel reist weer verder. Nu alleen met zoveel meer doorleefde levenservaringen dan voordat jij hier ‘als jij’ op aarde incarneerde.

Dit gegeven is echter, door ego aangestuurd, uit zijn verband gehaald. Voor eigen gewin.
Zolang je denkt dat jij niet één bent met Bronenergie en dat ‘iemand buiten jou’ je leven of dood geeft, leg je de verantwoordelijkheid buiten jezelf neer. Op deze manier maak je je afhankelijk van iemand buiten jou en gaat daarmee zélf uit verbinding met Bron. Je helt als ware over naar die ander, buiten jou. Je bent je op dat moment niet bewust dat je met deze afhankelijke houding zélf je eigen verbinding met Bron verbreekt.
Je bevindt je in de slachtofferrol: ik ben overgeleverd en dien volgzaam te zijn aan.

Het gevaar wat in deze grondhouding schuilt is dat je een speelbal wordt voor die ander, buiten jou. Vanuit angst en onwetendheid ben je zeer beïnvloedbaar en wens je te geloven wat ‘men’ zegt. Je gaat ‘alles doen’ wat er door die ander wordt opgedragen uit angst voor de dood. De angst en de straffen die je op je bord krijgt als je niet luistert naar degene buiten jou, spiegelen jouw onwetendheid. Als je goed kijkt én doorvoeld zijn ‘deze opdrachten, bevelen’ doorspekt met ego tools. Denk hierbij aan angst opwekken als je niet doet wat zij je opleggen, macht, manipulatie, verdraaien van Waarheid, schuldgevoelens aanpraten, uitstoting uit de groep, je komt dan niet in de hemel, etc. als je niet gehoorzaamt, en ga zo nog maar even door. Hiermee worden macht, manipulatie en verdeeldheid in stand gehouden die jou afhankelijk wensen te maken van iets buiten jou. De verdeel en heerscultuur.

Doorzie jij het inzetten van deze angst momenteel ook buiten je in de wereld gespiegeld?

Op het moment dat je je realiseer dat jij zélf de verbinding hebt met Bron en niemand buiten jou, stop je met jezelf te verkleinen en gedwee volgzaam zijn aan iemand, wie of wat dan ook buiten jou.

Je bent wakker. Bewust van wie jij bent en waar jíj toe in staat bent, mits jij je eigen verbinding herstelt en intact houdt met Bron. Je laat je niet langer door angst voor de dood vastzetten in dogma’s, stigma’s die alles behalve het goede voor hebben met jou.

Zolang wij mensen ons massaal verbinden met ‘iets of iemand’ buiten onszelf die ons komt redden, de slachtofferstatus, blijven we rondjes lopen in het ego, het illusieveld van de derde dimensie. Het terrein waar ego met angst heerst en verdeeld.

Van mij mag je je daar bevinden. Wie ben ik om daar iets van te vinden. Jij bepaalt waar jij je voor opent of niet. Een ding is zeker dat je jezelf op deze manier blijft vastzetten in een trillingsfrequentie die jou niet verder zal brengen dan de comfortzone waar degene buiten je jou in wenst vast te houden, voor eigen ‘energetisch leegzuigen’ gewin.

De onwetendheid over waar ‘de dood’ voor staat, maakt dat we door angst voor de dood sterk beïnvloedbaar zijn. Een speelbal voor energieën die via deze angst onze levensenergie aftappen. Voor hún gewin.
Is het niet de hoogste tijd wakker te worden?

NOTE.
Wees je bewust dat jij je kracht weggeeft op het moment dat je de ander laat bepalen wat jij moet doen. Jij hebt dan ook als enige de sleutel in handen om je te bevrijden uit de klauwen van het alles verslindende ego ’visus’. Hoe fijn is dat! Jij bent aan zet.

Als kind was ik zo bang voor de dood. Ik herinner me nog dat als mijn moeder en zus hier grapjes over maakten dat ik geheel flipte. Ik had in die tijd het vermogen een zeer ruim beeld te schetsen van waar ik dan heen zou gaan. Ik kwam steeds in een soort ruimte, space terecht waar niemand meer was. Zo groots, zo overweldigend voor mij als kind kindje. Daar zag ik mijn moeder, mijn baken in mijn leven niet meer. Het idee alleen al dat ik haar nooit meer zou zien, maakte me zó bang! Ik begon dan ook steevast te huilen in diep verdriet als zij hier samen over begonnen. Dit vermogen mezelf zover terug te plaatsen in ‘de ruimte’, Bron, op te gaan in het geheel, heb ik niet meer. In de loop van mijn leven, met meerdere geliefden die ik mocht overdragen aan ‘de dood’, heb ik daarvoor in de plaats zeer veel rust gekregen. Een diep Weten en vertrouwen ‘hoe deze transitie van de dood’ werkt, voor mij. Deze rust geef ik doorleefd door aan mijn dochter. Niet dat ze dit al zo kan doorvoelen als ik met mijn levenservaring, maar de innerlijke rust en Weten van mij straalt naar haar vertrouwen uit.

Is dat niet wat deze tijd meer dan nodig heeft, een diep vertrouwen gebaseerd op Weten vanuit de Bron gevoed? Aan jou de keus, houd je jezelf vast in angst voor de dood of ben je bereid door deze angst heen te zakken? Door deze angst te gaan doorvoelen, heel je niet alleen van binnen een wond, je doorziet ook waar deze angst nu eigenlijk voor diende; om je wakker te maken voor wie jij in essentie bent. Bronenergie die ervaringen wenst op te doen.

Hoe mooi is dit aanreiken van oude pijn gedurende deze tijd van het Grote Ontwaken van onze mensheid. We worden in zéér rap tempo wakker geschud. Aan jou de keuze, neem je als soeverein persoon je eigen heft terug in handen of laat je je leiden door de angst voor de dood.

Je ervaring zal zó anders zijn. Jij kiest. Ik wens bewust.

~ Jacqueline

Laat hieronder een reactie voor me achter

4 Reacties

 1. Susan

  Mooi verwoord weer Jacqueline! Je omschrijft precies zoals ik het voel! Ik voel dat ik niet bang voor de dood ben…en voel een soort opluchting dat ik weet dat ik dit leven ooit los kan laten.. en naar huis kan gaan…dat ik daarnaar niet helemaal weg ben!! Mijn moeder is in september 2012 overgegaan en zij is echt niet helemaal weg hoor! Boodschappen zat meegemaakt!!
  Dat ik niet mee doe met de propaganda en angst verhalen met als doel dat ding in mijn arm te zetten ondanks mijn allergische reactie op medicamenten enz..ik ben dan toch blij met de dagen dat sommige mensen om mj heen normaal doen…ook al hebben ze dat ding in de arm gehad!! Ik was wel bang voor uitsluiting… en heb me neergelegd om niet naar huis, in Engeland te gaat, ook niet naar de bios, restaurant enz… F**k them!!!! Ik blijf steeds voelen in mijzelf wat goed is voor mij!!!

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   HI Susan!

   Dankjewel. Met liefde verwoord. As always as you know by now.

   Mooi dat je zo dicht bij jezelf blijft. Ieder heeft zijn eigen tijd van ontwaken.
   Liefde, vertrouwen en innerlijke rust werken voortreffelijk, kan ik je zeggen….

   Kijk nog even naar Basisangst nr 1: angst voor afwijzing… resoneert deze nog bij je?
   Kijk daar dan even naar, dit vraagt wellicht nog enige heling.

   Liefs, Jacqueline

   Antwoord
 2. Gésiena

  Hartelijk dank Jacqueline, voor de reeks artikelen die je schreef over Angst. Zeer herkenbaar, inspirerend, en mooi verwoord. Ik heb er een aantal doorgestuurd, om ook anderen te inspireren en misschien wel de ogen te openen. Ik ben benieuwd naar je nieuwe boek! Keep up the good work. Blessings, Gésiena.

  Antwoord
 3. Jacqueline Lammerts

  HI Gésiena, dankjewel voor je bericht en compliment.

  FIJN dat deze input over angsten je veel heeft gebracht en dat je anderen er mee wenst te inspireren.
  Ieder op zijn eigen tijd…

  Mijn 2e boek wens ik begin 2022 het Licht te laten zien. Nog even geduld. Ik ben bezig om het zo accuraat mogelijk aan deze huidige tijd te vervolmaken.

  Persoonlijk maakt het me heel blij!
  De eerste reacties die ik reeds heb ontvangen, maken me nóg blijer.

  Blij ei.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *