VREDE BINNEN HANDBEREIK.

door | mrt 11, 2022 | Alle berichten | 3 reacties

Een van de grootste geschenken die we onszelf en de mensheid momenteel kunnen geven, is het onthouden dat we het allemaal verdienen te mogen zijn wie we zijn. Dit betekent dat we een ieder kunnen laten zijn zoals ze zijn, ongeacht of dit beeld aansluit bij onze eigen zienswijze.

Maar al te vaak wensen we die ander te overtuigen van onze zienswijze. We bedoelen het zo goed, toch? Ware het niet dat we hier niet zijn om die ander te vormen tot de persoon die wij wensen te zien. En dus ook niet om iemand anders zo te vormen dat zij aan onze eigen gecreëerde verwachtingen moeten voldoen en wij ons zo comfortabel kunnen blijven voelen. Het enige dat we aan het doen zijn is plaatjes plakken op die ander, beelden waar die ander aan zou moeten voldoen om zo jouw eigen plaatje te kunnen blijven bevestigen. Say that again?

Lief mens, als je het niet leuk vindt hoe iemand is of je houdt er niet van hoe ze in hun leven staan, dan is het grootste geschenk dat je jezelf en hen kunt geven door jullie beiden te kunnen laten zijn wie jullie zijn. Je stopt met die ander te willen veranderen. Zij bepalen of zij wensen te veranderen. Niemand buiten hun. Heb je hier moeite mee? Realiseer je dat de enige die jij kunt veranderen jezelf bent. Jij mét jouw geplakte plaatjes. Door deze plaatjes van die ander én van jezelf af te halen krijg je te zien wie degene daadwerkelijk is. Ongecensureerd, vrij én zonder verwachtingen. Ze hoeven niet meer te voldoen aan jouw plaatje. Hoe bevrijdend!

Als iemand jou of dat waar jij voor staat niet leuk vindt of niet mee resoneert, is het grootste geschenk dat je jezelf en de ander kunt geven is het loslaten van deze beelden.

Dit betekent niet dat je per vandaag geen compromissen meer zou mogen sluiten in welke relatievorm dan ook. Het betekent dat je onvoorwaardelijke aanvaard wat ís en doorziet dat je elke relatie door die lens wenst te navigeren.

Dit is niet altijd even makkelijk te doen. Het is geen one-size-fits-all.

Op het moment dat je stopt met iemand te willen veranderen, is het moment dat je stopt met toestaan ​​dat anderen jou veranderen. Dat is het moment waarop jij vrij bent. Is dat niet wat de wereld nu meer dan nodig heeft: Vrijheid, Vrede? Blijkt Vrede en Vrijheid zich zoveel dichter bij huis af te spelen.
In jou.

Hoe je de wereld kunt veranderen? Begin bij jezelf.

Vrede is binnen handbereik.

~ Jacqueline

Laat hieronder een reactie voor me achter

3 Reacties

 1. Gésiena

  Zo mooi beschreven, Jacqueline. Ik ben al aan het oefenen. Mooie training.

  Antwoord
  • Jacqueline

   FIJN Gesiena!
   Topper!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *