VERLOOCHEN JIJ JEZELF?

door | mrt 30, 2022 | Alle berichten | 6 reacties


Dit gegeven, ‘jezelf verloochenen’ erkennen is al moeilijk genoeg. In tijden waarin zoveel onzuiverheid door die buitenwereld wordt gespiegeld is er geen ontkomen meer aan. We zien door de bomen het bos niet meer. Waar moet je beginnen? Wie kun je nog vertrouwen, wie spreekt er nog Waarheid, wie is nog zuiver? Een ding wat hoogstwaarschijnlijk getriggerd wordt in deze tijd is de onzekerheid over jezelf en jouw eigen waarheid. Durf jij je zelf nog te vertrouwen?
Anders gezegd: door al die onzuiverheden vanuit die buitenwereld die over elkaar heen duikelen om jouw aandacht te vangen, dreig je maar al te snel te verdwijnen in die buitenwereld en blijft je niet meer trouw te blijven aan jeZelf.

In deze tijd waarin het lijkt dat er op al onze angstknoppen wordt gedrukt, zijn we geneigd onze aandacht naar buiten te richten. Dáár zal de verlossing vandaan komen! Bij angst klampen we ons maar al te vaak vast aan onze directe omgeving; onze partner, familie, vrienden, collega’s, werkgever en nog iets breder getrokken de leiders van ons land of wereld.

Hoe groter de angst getriggerd in jou, des te meer je je vastklampt aan die buitenwereld.

Des te meer angst, des te meer ego zich openbaart. Met angst voorop worden andere tools van het ego getriggerd en komen tevens aan het Licht. Denk hierbij aan controle wensen te houden over die buitenwereld door macht, manipulatie, (ver)oordelen, schuld of slachtofferschap in te zetten. Allen hebben naast angst als basis één gemene deler: ze wensen jouw aandacht weg te houden bij jezelf.
JIJ verdwijnt ín die buitenwereld.

En zoals ik reeds vaker heb gedeeld: die buitenwereld bestaat niet écht, is een illusie. JA, zul je zeggen, leuk Lammerts, maar die buitenwereld vol angstaanjagende dreigingen is er wel degelijk. En dat klopt. Dat wil niets zeggen over wíe deze buitenwereld (mede) creëert: JIJ.
JIJ bent de creator en creëert. Jij houdt op deze angstgebaseerde manier van creëren deze buitenwereld mede in stand of jij je daar nu bewust van bent of niet. Zo binnen, zo buiten.
Dit is geen wijzen en/of oordelen, maar wakker worden en je eigen kracht terug (leren) nemen.

Zo naar buiten kijkend zit de mensheid van binnen vól angsten. En dat niet alleen, we voelen ons overgeleverd aan die buitenwereld, verdrinkend in slachtofferschap. Nog zo’n egotool waarin we vastlopen.

Angst vernauwt ons zicht en daarmee ons bewust-Zijn.

Vanuit deze angststaat van zijn zien we niet meer dat we uit verbinden zijn geraken met onszelf, met ons Hogere Zelf en daarmee met onze verbinden met Bronenergie. Onze verbinding met Bron knellen we nog meer af door onze focus te houden aan die op angst aansturende buitenwereld.

Note. Dit betekent niet dat Bronenergie uit verbinding zou zijn met ons. Die verbinding is er altijd, 100%.

Het is net andersom, jij bent het die de verbinding vanaf jouw kant vernauwt en velen zelfs geheel blokkeren. Op deze manier kan angst ons vasthouden in die 3D wereld die niets anders voor ons heeft dan nog meer angstscenario’s. Duister die zich ophoudt in deze 3D en 4D wereld, voedt zich met => angst.
Jouw angst heeft dan ook een zeer belangrijke waarde voor Duister! Deze kan zich via het aftappen van jouw levensenergie in stand houden. Met andere woorden, zonder jouw aandacht en daarmee het weggeven van jouw levensenergie kán Duister zich niet meer staande houden.
Lees deze zin nog maar een keer.

Dit aftappen van levensenergie vindt plaats zodra jij gelooft wat er vanuit deze 3D wereld bij jou binnenkomt, jij voor waar aanneem én jouw angst aanwakkert.
Geheid dat je op dat moment energetisch leeggezogen wordt. Dit fenomeen kun je voelen in de vorm van vermoeidheid, apathisch, lusteloosheid, geen puf, ziek zwak en misselijk, geen focus.

Voel je je de laatste tijd zo, weet dan dat je je hebt laten verleiden in 3D te vertoeven en hebt laten aftappen. Door deze op angst gebaseerde beelden en opgewekte gedachten met bijbehorende gevoelens te geloven, houd je jezelf niet alleen vast in een zeer lage frequentie, je ondersteunt Duister om zich te kunnen blijven manifesteren, in deze 3D wereld. Ook wel de Matrix genoemd.
Ken je de film The Matrix? Wellicht een idee om deze eens te kijken.

Gaan staan voor jouw waarheid.

Om los te komen uit de tentakels en programmeringen van de 3D Matrix, ontkom je er niet aan voor je eigen waarheid te gaan staan en uit angst te stappen. Heel bewust leren kiezen hier niet meer in te geloven. Je zou ook kunnen zeggen, je stapt uit dit programma en programmeert jezelf van angst (lage frequentie) naar Liefde (hoge frequentie). Net als bij de tv, jij switcht bewust over naar een andere zender.

In dit proces om trouw te leren worden aan jeZelf ontkom je er niet aan die buitenwereld ‘teleur’ te gaan stellen. Je grenzen aan te geven en niet meer mee te waaien met de wind van die buitenwereld. Hiermee word je niet alleen voor jezelf zichtbaar, maar zeer zeker ook voor die buitenwereld. Dat een deel van die buitenwereld dat niet leuk gaat vinden, kan ik je nu al op een briefje schrijven.

Ook dit is onderdeel van bewustworden en heet groeien.
Groeien doen we nu eenmaal het beste als er weerstand is. Net als in de sportschool, geen groei zonder weerstand. Zo ontkom je er op een gegeven moment niet aan die buitenwereld voor je gevoel te gaan ‘verloochenen’. Ook dit is een programma welke maar al te graag schuldgevoelens wenst op te wekken: ‘wie ben jij om jezelf zomaar voor die ander te stellen?!’ Deze schuldgevoelens kunnen zo sterk zijn dat je er (weer) voor kiest te voegen aan die buitenwereld en hiermee de verbinding met jezelf verliest.

In Wezen verloochen je jeZelf op het moment dat je met die ander niet jouw waarheid deelt.
Je zou ze de kost moeten geven die liever zichzelf verloochenen dan die ander.

Ben je je ervan bewust dat je ‘verloochenen’ niet kunt vermijden door jezelf te (blijven) verloochenen? Je kiest alleen maar wíe je wilt verloochenen. In feite bestaat er niet zoiets als ‘verloochenen’. Er is alleen jouw waarheid, eindelijk uitgesproken. En dat heeft niets met iemand verloochenen te maken.

Dat is Liefde.
Voor jezélf en daarmee voor die ander.

Durf jij zoveel Liefde uit te dragen?

Hieronder nog een keer de zes basisangsten waarin je jezelf terug kunt vinden.

1e basisangst ANGST VOOR AFWIJZING.
2e basisangst ANGST VOOR TEKORT.
3e basisangst ANGST VOOR FINANCIËLE TEKORTEN.
4e basisangst ANGST VOOR ZIEKTE.
5e basisangst ANGST OM TE LEVEN.
6e basisangst ANGST VOOR DE DOOD.

Aan jou de schone taak al deze angsten aan te kijken, te erkennen dat dit in jou leeft en te bewust de keuze te maken deze te bevrijden. Dit doe je door de diepere boodschap die ze allen aan jou wensen geven te helen. Zo groei je. Stijg je gestaag op naar hogere regionen. Buiten die Matrix.
Dit is de weg om uit die 3D Matrix te komen.

Lief mooi mens, ik weet dat je een groot hart hebt. Je kunt die buitenwereld niet dienen met een hart dat afgesloten is. Voor jezelf en daarmee voor die ander daar buiten. Bevrijd eerst jezelf. Zó draag jij jouw steentje bij aan het helen van die buitenwereld.
Niet andersom.

~ Jacqueline

Laat hieronder een reactie voor me achter

6 Reacties

 1. Ciel Thuis

  Lieve Jacqueline wat komt deze binnen!
  Op dit moment ben ik inderdaad uit balans en ik herken mijzelf in de beschrijving van jou verhaal.
  Het is alsof ik mijzelf saboteer.
  De buitenwereld komt zo binnen, dat ik de neiging heb me af te sluiten voor alles en niet meer wil voelen.
  Maar daardoor zelf niet meer LEEF.
  Ik besta bij de gratie van de ander, maar investeer niet in mij zelf, tijd, liefde, aandacht!
  Dank voor deze heldere boodschap!!
  Veel liefs! Ciel

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   Lieve dappere Ciel, dankjewel voor het open delen.
   Zo te voelen ben je een tijd(je) bij jezelf weggegaan… en verdwenen in illusieland.
   Met zo’n overweldigende afleidende buitenwereld niet zo gek.

   Wordt het niet tijd voor jezelf en je eigen te lopen pad te maken om terug te komen naar Thuis, lieverd?

   Idee dat we een afspraak inplannen en we je hierbij weer even een boost geven?

   Antwoord
 2. Mariëtte - TuinHarmonie.nl

  …”zonder jouw aandacht en daarmee het weggeven van jouw levensenergie kán Duister zich niet meer staande houden”…

  Zo waardevol, dicht bij de zonneschijn van het leven te blijven, de lichtpuntjes zien in mezelf, binnen mezelf, binnen de ander, bewuste stromende levensenergie in het hier en nu. Heel blij met deze bron van liefde, van bewust zijn en innerlijke kracht. Werkelijk het toppunt van genieten ondanks alles wat zich openbaart aan pijn, verdriet, boosheid, onrust en ongemak. Compassie en verzachten!

  “Nature doesn’t hurry, yet everything is accomplished!”
  De natuur geeft mij alles wat ik nodig heb aan vertrouwen, ontspanning, rust, creatie, innerlijke kracht, levensenergie en een flow van nieuwe kansen en oneindige mogelijkheden. Magisch!

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   Hoe mooi Mariëtte dat je zo dichtbij die natuur staat, ok met je werk(ing).
   Top!

   Dankjewel voor het delen.

   Antwoord
 3. Gésiena

  Alweer zeer treffend. Dank voor deze mooie Ware reminder!

  Antwoord
  • Jacqueline

   FIJN Gésiena dat de woorden je inspireren.
   Dank voor het delen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *