Wil je nog steeds gelijk hebben?

door | sep 11, 2020 | Alle berichten, Relaties | 2 reacties

Wat is het een gevecht hè zodra je je jezelf terugvindt in een oneindige discussie, waarin je je gelijk wilt halen? En brengt het je dichterbij jezelf én die ander? No way!

Ook ik heb mezelf vaak teruggevonden in discussies waar maar geen eind aan leek te komen. Wat een emoties kunnen er in dit soort situaties getriggerd worden! En wat dacht je van steeds meer issues die er bij gehaald worden. Totdat je jezelf in een zelf gecreëerde situatie terugvindt waar je geheel niet in wilde belanden, toch?

Zo zie ik me weer zitten op de bank. De ander vond wat van mij en ik voelde dat dit niet waar was, dat er gemanipuleerd werd om mij in een hoek te drukken, mij in schuld achter willen laten. Schuld aanpraten was dan ook een heel makkelijke ingang om bij mij binnen te komen.

Dat dit alles ego tools waren, daar was ik me toentertijd echter nog geheel niet van bewust.

In plaats van dat ik bij meZelf bleef, het pakketje schuld wat de ander mij wenste te geven niet aanpakte, wilde mijn ego de ander toch wel even écht overtuigen van zijn ongelijk.
Wat een strijd. Wat een gevecht. Wat een discussies kunnen we voeren om elkaar af te branden. Wat een verlies aan (levens)energie! En dat alles om ons gelijk te willen halen.

Wat ik wellicht veel interessanter vind is te zien wat er zich nu op diepere lagen afspeelt.

Wát wil jij nu eigenlijk echt?

Is het niet zo dat je gehoord en gerespecteerd wilt worden, dat jouw mening/zienswijze er toe doet? Gewoon door dit te kunnen delen, ongeacht wat een ander daar van (zou moeten) vinden? Ons ego, ons hoofd vindt altijd wel iets ergens van, toch?
En wat denk je, zou dit ook zo zijn voor de ander?

Ben jij je bewust dat je vaak geheel niet meer écht luistert naar de ander, alleen het juiste moment aan het afwachten bent om de ander, het liefst met zijn eigen argumenten, onderuit te kunnen halen? Ten gunste van jouw waarheid?

Wat is nu dé waarheid? Bestaat waarheid niet eerder uit vele verschillende zienswijzen?

Zijn het niet juist vaak die mensen waar je deze discussie mee voert, waar je veel van houdt? Ja, hé? Hoe mooi zou het zijn als we leren echt te luisteren naar de ander.
Je zou er zomaar nog veel van kunnen leren! pastedGraphic.png

Leer jezelf eens om open te staan voor hun zienswijze, daar op in te gaan i.p.v. jouw mening er overheen te willen leggen, de strijd aangaan. Dit verwijdert je alleen maar verder van jezelf én de ander. Is dat wat je diep in je hart wilt?

Open je hart voor de ander en leun eens letterlijk achterover en LUISTER. Wees betrokken bij de ander. Wát wil deze je nu écht zeggen? Open je HART. Meer niet.
Kijk met ogen van LIEFDE.

Een mooie vraag die je in dit soort situaties aan jezelf kunt stellen: “Wat zou liefde nu doen?”
Kijk wat dit met jezelf, de ander én jullie relatie doet.

Doorzie dit gevecht nu ook eens wat groter, mondiaal. 

Is dat echt wat we willen of willen we op een diepere laag gezien worden, in onze goedheid, in dat we het goed bedoelen, dat we welkom en OK zijn, precies zoals we zijn?

Als een ieder dit wenst maar blijft denken dat die ander dit ons gaat geven, blijven we in deze tweestrijd. Verdeeldheid lost verdeeldheid niet op. Alleen Liefde kan dit.

Wat ik merkte in de loop der tijd dat hoe meer ik trouw bleef aan mijn waarheid en geheel niets bij de ander wenste te halen, ik kon blijven luisteren naar wat die ander nu écht zei.
Ik voelde me niet meer aangevallen en hoefde me niet meer te verdedigen. Wat een rust!

Ik zag mezelf en bleef bij mezelf en daarmee bij de ander zonder oordeel, manipulatie, macht of andere tool van het ego inzettend. Mijn hart was open naar mezelf en daarmee naar de ander en wat hem roerde. Verbinding.

Is dit verbinden vanuit ons hart, eerst met onszelf en daarmee met een ieder ander, niet wat we mondiaal zo harT nodig hebben? LIEFDE overwint, áltijd!

Heeft deze blog je geraakt en wens je te leren zoveel meer open te kunnen blijven naar jezelf én die ander, ook als jullie zienswijzen ogenschijnlijk zo verschillen?

Heb je vragen of wens je dat ik met je/jullie meekijk waar jouw/jullie huidige situatie en relatie jou/jullie voor uitnodigt, wil je hierin meer inzicht verkrijgen of wellicht zelfs ondersteuning bij, voel je VRIJ!

Met LIEFDE kijk ik met je en/of jullie beiden mee en beantwoord ik alle vragen.

Ik beloof je dat ik met een open hart luister.

Neem hiervoor contact met me op: (06) 13 22 70 71.
Je bent van harte welkom!

Vraag jezelf in het vervolg eens af: Do I want to be right, or do I want to BE LOVE(D)?
Choose LOVE!


~ Jacqueline 

Laat hieronder een reactie voor me achter

2 Reacties

 1. Hugo Groen

  Heel belangrijk wat hier boven te lezen staat. Uit liefde vanuit mijzelf toepasbaar en gebruik dit. Ik merk wel dat er druk op komt te staan door hoeveelheid tegendruk. Heb nu dan ook moeite om deze valkuil niet weer in te stappen. Heb je nog tips hoe ik dat kan voorkomen. Het gaat vooral om stappen welke collega’s in de zorg zetten en hun eigen bevindingen belangrijk vinden. Duiken dan het probleem in waarbij het ziektebeeld voor de mens komt te staan. Dit blijft mij raken. Ga nog niet in discussies mee maar wordt daar wel steeds voor uitgenodigd. Lastig hoor

  Antwoord
  • Jacqueline Lammerts

   Hi Hugo, dankjewel voor je bericht. Helder.

   Ik begrijp dat dit, zeker in deze huidige tijd, een hele uitdaging is.
   Momenteel worden we dan ook sterk uitgedaagd om onszelf terug te vinden in verdeeldheid. Niet de plek om te zijn. Jij weet dat je je dan in 3D/ego/illusieland bevindt. Een plek waarbij er geen winnaars zijn, alleen verliezers én het zuigt je levensenergie uit jou.

   Maar wat dan wel?

   Dit is een uitgelezen kans om vanaf een hoger perspectief te leren kijken naar.
   Er dus niet ingaan, maar naar kijken.
   Wát is het wat die ander nu écht wenst? Waar is deze bang voor? Wat wenst deze in stand te houden? Wat heeft deze nu écht (van jou) nodig in deze situatie?

   Niet iets wat verdeeldheid opwerkt. Juist een begrijpend hart dat open is én blijft voor de ander zijn zienswijze. On-voorwaardelijk.

   Pas als deze zich, via jou gezien, gehoord voelt verzacht deze, komt weer in verbinding (met zijn hart). Pas dan kan deze voelen en weer openstaan voor jouw zienswijze.

   Hierbij hoef je het niet met elkaar eens te zijn, een open dialoog waarin respect voor elkaars zienswijzen de basis vormt.

   Uiteraard, als jij merkt dat de werkwijze van “dit werk” niet meer bij jouw zienswijze aansluit ben jij vrij om je geheel te distantiëren van deze omgeving.

   Het is dan wellicht tijd dat je verder gaat. Jouw levenslessen zijn dan w.s. geleerd en liggen er nieuwe wegen en mogelijkheden voor jou in verschiet.

   Dan kom je gelijk bij een volgend thema: hoe trouw ben en blijf je aan jouw waarheid, IN jou of marchandeer je nog vanuit angst voor tekorten. Denkend, hoofd, dat je dat out there zou kunnen halen.

   Hoe dan ook, je hebt een mooie omgeving uitgekozen om te leren en oefenen trouw te blijven aan jouw hart, lieverd.

   Ik heb alle vertrouwen in je!

   Hartegroet, Jacqueline

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *